sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Palmikkosukat isälle ja äidille

Novitan Sukkalehti on täynnä kivoja malleja ja nämä palmikkosukat piti saada heti puikoille. Isänpäivää ajatellen, mutta koska varastostani löytyi ihan äidin väristä seiskaveikkaa, päätin joutessani tikutella samanlaiset sukat äidillekin. Sukissa tiimalasikantapää ja kärjessä sädekavennukset.
Malli: D. Palmikkosukat (Novitan sukkalehti)
Koko: 43 ja 39
Puikot: Knitpro lyhyet sukkapuikot 3.5 mm
Langanmenekki: Isän sukkiin 118 g ja äidin sukkiin 102 g

Sain eilen postia Zeldalta, ihania piristyslankoja. Kuluva viikko on ihan kamala, joten kauniinväriset langat todella piristivät mieltä. Värit Poltettu maa ja Greenday.
Sain viime viikolla ison kassillisen sukkia vanhuksille, ja toisen ison kassillisen, kun piipahdin Käsityö-Elisassa. Myös taannoin mummula-reissulla sain sukkia. Kyllä ihmiset ovat sitten ihania! Vielä siis on vähän aikaa sukkien luovutukseen.

Kävin alkuviikosta Helin luona kylässä ja sain opetusta varpaista varteen tehtäviin sukkiin. Melkein sitä ratakiskoa saatiin hakea, mutta lopulta sitten hiffasin jujun :D. Ohessa kuva aikaansaannoksestani. Toki olen jo ensimmäisen sukan saanut valmiiksi, ongelmaksi muodostui vain se, miten saan sukan suun pääteltyä riittävän löyhäksi. No, harjoitus tekee mestarin.


Tällä hetkellä puikoilla on vaaleanvihreästä Janne-langasta perussukat työpaikan vartijalle. Ihanaa aivotonta neuleseuraa leffankatsomisen ohessa :).

Tervetuloa blogiini uudet lukijat :)!

4 kommenttia:

  1. ainiin, unohdin sen sanoa... Joustavan päättelyn saat esimerkiksi näin: neulo 2 o, siirrä molemmat takaisin vasemmalle puikolle ja neulo takakautta yhteen. Neulo 1 o, siirrä taas molemmat vasemmalle puikolle ja neulo takakautta yhteen. Toista kunnes kaikki silmukat on neulottu pois.

    VastaaPoista
  2. Oi, suurkiitos! Mä jo hain vitosen puikot, kun ei meinannut millään tulla riittävän joustava, vieläkin se vähän semmoiseksi ikäväksi jäi... Mutta tämä neuvo varmasti auttaa :).

    VastaaPoista
  3. Marjut: Kiitoksia, lahjottavatkin olivat mielissään. :)

    VastaaPoista