perjantai 27. tammikuuta 2012

BCN

Miten ihana reissu olikaan! Nyt on virtaa ja aurinkoenergiaa :). Täytyy taas varoittaa etukäteen, luvassa on reipas kuvapitoinen postaus.

Sunnuntaina aamupäivällä olimme perillä Barcelonassa ja torstaina aamupäivällä lento lähti takaisin kotiin.

Olimme jo kotona tutkailleet turistibussien valikoimaa ja päädyimmekin sitten ostamaan pariksi päiväksi liput turistibussiin, joka kiersi kahta reittiä, 2.5 tuntia siivu. Katseltavaa siis todella riitti. Barcelona on kaunis kaupunki. 10 kerran metroliput ostimme myös ja melkein kaikki matkat tulikin käytettyä. Metro on hyvä ja näppärä kulkuväline, metrokartat ym. ovat aika lailla samalla periaatteella, kuin Lontoossa. Tuttua oli siis :). Jalkaisin kuljimme myös paljon, tällä kertaa minun jalat säilyivät ehjinä, Tero tosin sai isot rakot jalkapohjiinsa. Kaikkea nähtiin ja ihmeteltiin, ja tietysti nautimme paikallisista oluista ja sangriasta.

Kävimme lisäksi mm...

...Sagrada familiassa
...Camp Nou experience-kierroksella (jalkapalloa)

...Barri Góticilla
...Montjuicilla 

...Barcelonan akvaariossa
...Iltapäiväkävelyllä La Ramblalla ja lähikortteleissa

Kaiken kaikkiaan matka oli aivan loistava piristysruiske harmaan talviarjen keskelle. Energiaa ja voimaa kyllä keräsin, aivan kuin ei olisi vuosiin nähnyt aurinkoa! Lämpötilat olivat päivittäin 16-18 astetta, tosin illalla pimeän tultua humpsahti tuonne 5-7 asteeseen, eli kyllä huivia ja sormikkaita tarvittiin. Suosittelen kyllä kaupunkilomakohteeksi, katseltavaa ja koettavaa kyllä riittää!

Lankakaupoista ja pienistä ostoksistani laitan tarinaa ja kuvia vielä myöhemmin.

2 kommenttia:

 1. Totta tämä BCN on ihana kaupunki...
  Lämmöt on vain jääneet alle kymmeneen asteeseen =(
  Paikallisten mukaan täällä ei ole normaalisti ikinä
  näin kylmää..
  9-14.2.-12

  Muuten voin kyllä suositella <3


  -P-

  VastaaPoista