sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Loppiaisen jälkeen...

Tänään meillä kävi mieluisia vieraita, nimittäin kummini! Oli mahtavaa nähdä pitkästä aikaa. Sain i-h-a-n-i-a tuliaisia kotikylän puodista, nimittäin kasan Maija-lankaa. Kyllä mulla on ihania ihmisiä ympärilläni!


Olen jo tehnyt suunnitelmat näille langoille, siitä myöhemmin :).

Nyt täytyykin esitellä jotain harvinaislaatuista, nimittäin kerrankin tein jotain itselleni. Aiemmin syksyllä tein työkaverilleni Bones-sukat ja tykästyin kovasti sekä lankaan että malliin. Onneksi tuo Neulekirja löytyy omasta hyllystä, joten ei muuta kuin lanka kahdelle kerälle ja hommin. Tällaiset niistä sitten tuli.
Malli: Bones-sukat (Rav-link)
Koko: Itselle 39
Lanka: Colinette Jitterbug (väri ginger cinnabar)
Puikot: Knitpro 15 cm cubics 3 mm (ensi kerralla 2.75 tai 2.5)

Kuten aiemminkin, malli ja lanka sopivat toisilleen, kuin nakutettu. Tykkään kovasti yhä edelleen. Nämä sukat valmistuivat hitaasti ja nopeasti. Yleensä ensimmäinen sukka valmistuu tosi äkäiseen, mutta tällä kertaa kävikin toisin päin. Aloitin nämä sukat kesken työrupeaman, kudoin aina ennen töihin lähtöä pienen pätkän ja vapaiden alkaessa eka sukka olikin valmis. Eilen sitten aloittelin toista sukkaa ja pitkin päivää kudoin. Illalla  katselimme Kuninkaan puhe-elokuvaa (mahtava leffa, kertakaikkiaan!) ja siinä samalla tikuttelin. Ja elokuvan loppuessa sukkakin oli valmis. Oli kiva vetää pehmoiset ja lämpöiset sukat aamulla jalkaan, kun ulkona oli -12 astetta pakkasta ja keittiön laminaatti hieman kylmä.

Tänään äiti tilasi minulta huivi-hihattimen. En ole aivan varma, osaanko moista tehdä, mutta nyt on kait myöhäistä nikotella, kun langatkin ovat jo tilattu. Lanka on Sarah tweed, silkkiä ja villaa (aika ihanan näköistä, täytyy myöntää). Odotan mielenkiinnolla neuletuntumaa!

Tänään tuli hankittua uusi kaffepannukin, entinen alkoi vuotaa ikävästi kunnioitettavassa neljän vuoden iässä. Noh, pitäydymme edelleen perkolaattorissa, mutta tällä kertaa hankimme ns. langattoman mallin, tässä on siis telakka, joka lämmittää kahvia. Edellisessä oli pelkkä lyhyt virtajohto, ja kahvi alkoi heti jäähtyä, kun pannun nappasi irti kuppiintarjoilun ajaksi. Nyt vain pannu takaisin telakalle ja kahvi pysyy kuumana. Saapa nähdä, miten on uuden kestävyyden laita. Toivottavasti ainakin saman verran, kuin vanhassa. Tuskin enää koskaan palaamme tavalliseen moccamasteriin, kyllä perkolaattorilla keitetty ja pavuista jauhettu kahvi on vaan niin paljon parempaa!

4 kommenttia:

 1. Kauniit Bones-sukat, väri on ihana!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Sanna, väri on kyllä piristävä :). Vähän mieli tekisi samaa lankaa värissä fire ;).

  VastaaPoista
 3. Miten ihanat sukat! Niin kaunis väri. Jitterbug on kyllä aivan ihanaa lankaa.

  VastaaPoista
 4. Kivat sukat! Meilläkin katseltiin Kuninkaan puhe loppiaisena.

  VastaaPoista