torstai 17. toukokuuta 2012

Dear Mr. Darcy

Katselin tässä eräänä päivänä Ravelryn huivimalleja, ajatuksenani oli väkertää jonkinmoista tuliaista ystävälleni, jonka luokse olen menossa tällä viikolla kyläilemään. Löysin tämän Darcy shawletten ja innostuin yksinkertaisesta, mutta nätistä sileän neuleen ja elävän pitsireunan yhdistelmästä ja aloinkin heti työhön. Valmista tuli nopeasti. Valmis tekele oli ruttuisen ja surkean näköinen, hyvin etäisesti jotain huivia muistuttavaa. Onneksi kuitenkin pingotuksessa tuli roimasti lisää kokoa. Olen tulokseen varsin tyytyväinen. Lankaa jäi vielä nelisenkymmentä grammaa, eli jotain pientä tuosta vielä saisi.Mr. Darcy (Ravlink)
Lanka: Hopeasäie sukka, väri Maaria
Menekki: 61 g
Puikot: Knitpro 4.00 mm, 80 cm kaapeli

Tokihan talon isännällekin jotain pitää viedä, joten tikuttelin ihan perinteisesti villasukat. Näitä samanmoisia sukkia on tullut tehtyä jo monta paria, mitäs sitä hyvää mallia haaskaamaan :). Ja onhan se kivampi, että jotain kuviota sukassa on, eikä aina pelkkää perussukkaa. Näissä sukissa lankana on Gjestalin Janne.Esittelin tässä taannoin vilautuskuvan hiirenkorvalla-huivista. No, sille kävi hieman ohraisesti. Eräänä iltana lähdin vähän kiireellä töihin ja unohdin huivin tekeleen olohuoneen soffalle. Myöhemmin ilta-yöstä sain kuvaviestin varsin mielenkiintoisella esiselvityksellä.

"Paavo käytti isännän suihkuhetken hyväksi ja viimeisteli mamman huiviteelmän. Takaa-ajon päätteeksi kelmi luovutti langan jalkansa ympäriltä sängyn alla."Turha sanoakaan, että lanka, tai huivintekele ei ollut mitenkään enää pelastettavissa. Lanka oli solmuuntunut ja monesta paikasta myös poikki. Noh, oma vikani, kun jätin tekeleeni noin vain lojumaan. No, tuleehan näitä.

5 kommenttia:

 1. Voihan Paavo minkä teki! :D
  Elina sekois tosta Mr. Darsystä.. pitää pistää korvan taakse..;) Se on kun on Jane Austen hullu! :P

  VastaaPoista
 2. Voi ei, Paavo, minkä teit! Onneksi Mr. Darcy ehti valmiiksi asti. On hieno!

  VastaaPoista
 3. "I'm perfectly convinced by it that Mr Darcy has no defect" = Ihana huivi!!! oivoi, noi on noita eläimen omistamisen riemuja.

  VastaaPoista
 4. IIIK! Apua, minkä katti teki. Voi harmitus! :( Mutta Darcy-huivi on suloinen ja sukatkin sievät.

  VastaaPoista
 5. Darcy-huivi on ihana, mutta sukkia älkää sanoko sieviksi, vaikka mulla on "miehinen mies", niin ei se halua tulla mainituksi sievissä sukissa :D
  t.Sari

  VastaaPoista