keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Borta bra men hemma bäst!

Täällä ollaan taas! Reissu oli mahtava, aivan ikimuistoinen! Palattiin eilen aamulaivalla, vähän haikea olo, mutta kyllä kotiin oli vaan kiva tulla. Lähdettiin siis pari viikkoa sitten autolla Eurooppaan. Vain laivamatka ja ensimmäinen majoitus varattuna ajelimme minne nyt sattui huvittamaan. No tosiasiassa kyllä katselimme karttaa jo kotona ja edellisenä iltana reittiä mihin aamulla suunnataan. Seuraavan päivän majoitus varattiin melkein poikkeuksetta edellisenä iltana, mutta muutaman kerran jätimme sen tekemättä ja kävimme vain Gasthauseista kyselemässä vapaata huonetta. Ja hyvin onnistui, kertaakaan ei tarvinnut nukkua autossa. Hienoja paikkoja tuli nähtyä ja koettua, reittimme oli yksinkertaisimmillaan Ruotsi-Tanska-Saksa-Sveitsi-Saksa-Itävalta-Sveitsi-Italia-Itävalta-Saksa-Itävalta-Saksa-Tanska-Ruotsi-Koti. Eniten tykkäsin Moselin laaksosta. Niin kaunis ja rauhallinen paikka! Ja nyt kuvapläjäys reissusta.

Trangia-kaffeet keskellä autobaanaviidakkoa
Kölner Dom
Kenttälounasta alpeilla 2300 m korkeudessa
Burg Eltz
Moselin laakso, kaunein paikka maailmassa.
Keitetty rapu Moselissa
Münchenin raatihuone
Arbeit macht frei, Dachaun keskitysleiri.
Stelvio Pass, pohjoinen sivu. Yksi maailman vaarallisimmista teistä.
Hallstatt
Moselin kukkuloilta, viiniviljelmien keskeltä.
Paljon ikimuistoisia paikkoja, mutta itselleni se odotetuin juttu oli Pfaffenhofenin kylä Baijerissa ja siellä Wollmeise-kauppa. Vaikkakaan en ole mitenkään kovin Wollmeise-orientoitunut ja ennen reissua omistin tasan yhden vyyhdin kyseistä lankaa, oli silti kiva päästä katsomaan kaupan tarjotaa ja sitä mieletöntä väri-iloittelua hyllyillä. Rahaa kyllä tosiaan taisi kulua melkoisesti, mutta tämä olikin reissun ainoa lankakauppa, joten en jaksa siunailla.

Kävin kaupalla sekä perjantaina että lauantaina ja jälkimmäisellä reissulla ero edelliseen päivään oli aikamoinen. Olin siis perjantaina aamulla heti kärkeen paikalla ja sain jonkin aikaa shoppailla itsekseni. Paikalla oli vain yksi toinen shoppailija, omistaja ja Tero. Puolisen tuntia myöhemmin alkoi muitakin valua paikalle. Lauantaina sitten hyllyjä pilkotti melkein tyhjillään ja porukkaa oli paljon. Tosin tyhjenneet hyllyt eivät minua haitanneet, kyse oli sinisestä lankahyllystä ;).Onnellinen lankashoppaaja ensimmäisen lankapäivän jälkeen.
Että semmoinen reissu oli! Kuvia tuli otettua melko reippaasti, 1370 kpl! Pieni perkaaminen meitä tässä vielä odottaa, varsinkin jos jotain kuvakirjaa meinataan kyhätä reissusta. Toimeen siis!

11 kommenttia:

 1. Oijoi, onpa ollut ihana reissu. Jään odottelemaan postausta, jossa paljastuu mitä ostoskassiin päätyi...

  VastaaPoista
 2. Kuulostaapa kertakaikkisen huipulta reissulta! Ja hei, mäkin olen käynyt Kölnin tuomiokirkossa (ja mm. siellä katolla asti) ja tuolla Burg Elzissä. Hih!
  Wollmeisen pääkallopaikka oli varmasti aika kähee paikka, siistiä! :D

  VastaaPoista
 3. Tuohon lankakauppaan pitää kyllä joskus päästä!

  VastaaPoista
 4. Ihan kateudesta vihreänä luin tuota reissupostausta! Mahtoi olla kiva reissu! Tuttuja maisemia minullekin, olin nuorena vuoden Munchenissä ja tuli koluttua Baijeria ja Itävaltaa sieltä käsin paljonkin ja myöhemmin Interrrailaamalla. Olisikohan ensi kesänä tuollaisen reissun vuoro... Hmm.... Lankakauppakaan ei näyttänyt hullummalta :-)

  VastaaPoista
 5. no missä Paavo oli, kysyy täti?

  VastaaPoista
 6. Wau, on teillä ollut ihana reissu! Mahtavaa! Upeita maisemia toinen toisensa perään. Minä kävin viime talvena ekaa kertaa Itävallassa ja häikäistyin vallan Alpeista.
  Minäkin jään odottelemaan lankapostausta! =)

  VastaaPoista
 7. Aivan ihana roadtrip. Olen hiukan kade, tollasen reissun haluaisin itsekin toteuttaa.

  VastaaPoista
 8. Voi huokaus, nyt kyllä viherrän täällä;) olisi upeaa päästä noihin maisemiin, jospa joskus. Mutta - teillä vaikuttaa olleen aivan ihana reissu, ihanaa!

  VastaaPoista
 9. Vautsi vau nuo kuvat! Ihania paikkoja <3 Melkeen täytyy joskus ite lähtä käymään tuolla Moselinissa, sen verran nätiltä paikalta näyttää! :) Paljonko tuli automatkalla neulottua? ;) Musta tuntuu että se on parasta tekemistä just nuilla reissuilla niin kauan ku riittää valoa, voi samalla kattoa maisemia :)

  VastaaPoista