torstai 8. elokuuta 2013

Rosalina

Kevättalvella ystäväni Heli testineuloi myssyä, josta sainkin kuulla aina silloin tällöin Facebook-keskusteluissa ja tavatessamme. Kun malli viimein julkaistiin ja pääsin näkemään kuvat helmikoristeisesta myssystä, ihastuin välittömästi ja ajattelin että ehkäpä minäkin osaan joskus käyttää helmiä neuleessa.

Noh, kesän alkupuolella jo vakaasti suunnittelin pistäväni myssyn puikoille, mutta ne helmet puuttuivat ja lähestyvän kesälomareissun vuoksi suunnitelma pysähtyi. Lopulta sitten viimeinen lomaviikko oli käsillä. Päätin, että nyt se myssy pääsee puikoille ja pistin helmitilauksen eetteriin. Helmet saapuivatkin pikana heti seuraavana päivänä ja pääsin aloittamaan neulonnan.

Kauaa tässä ei nokka tuhissut, oli niin ihana lanka ja malli kovasti sujuva neuloa. Meinasin, että helmien kanssa olisin ihan tumpelo, mutta hyvinhän sekin sujui. Myssyn ohjeessa neuvottiin myös helmien käsittely, pikkuisen virkkukoukun kanssa liu'uttelin helmiä lankaan, niinkuin hommassa ei olisi mitään uutta tai kummallista.

Myssystä tuli tosi nätti, olen oikein ylpeä tekeleestä. Eikä varmasti jää viimeiseksi helmityöksi, vielä kun osaisi mätsäillä kaikkia kauniinvärisiä helmiä omaan lankavarastoon sopivaksi. Malli: Rosalina (Ulla 02/13)
Lanka: Hopeasäie Cash
Menekki: 46 g
Puikot: 2.75 mm ja 3.25 mm
 6/0 norsunluun värisiä siemenhelmiä

9 kommenttia:

 1. No on yllä kaunis myssy! Minäkään en ole vielä helmiä neulonut.

  VastaaPoista
 2. Oi, onpa kaunis myssy! Helmeily kuulostaa kovin pelottavalta, mutta eihän se sitä sitten loppupeleissä ollutkaan. Pitäisköhän munkin tommonen myssy josukus neuloa.. :)

  VastaaPoista
 3. Todella kaunis, kyllä pitäis kokeilla helmiä joskus!

  VastaaPoista
 4. oi kuinka ihana myssy! monesko olisin jonotuslistalla jos sulta tuollaasen tilaisin? ;)
  t.lomalainen Noormarkusta :)

  VastaaPoista
 5. Onpa kaunis! En ole itse vielä kokeillut helmien neulomista, mutta helmiä ja pieni virkkuukoukku on jo hankittuna... :-)

  VastaaPoista
 6. Todella kaunis! Minullakin ovat helmet vielä kokeilematta.

  VastaaPoista
 7. Tuo on muuten hieno malli - soma mummomyssy meets hipsterit! :D Tosi hieno väri ja toteutus muutenkin.

  VastaaPoista