sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Kolmekymppinen!

Ystäväni täyttää siis 30 vuotta. Päätin lahjoa häntä vihreällä Rosalina-myssyllä ja lisäksi halusin tehdä myssyyn sopivan huivin. Tämä malli passasi mielestäni tosi kivasti yhteen myssyn kanssa, neuloin tarkoituksella paksummasta langasta kuin ohjelanka koska halusin enemmän korkeutta ja leveyttä. Huivin materiaali on alpakka-silkkiä, jo muutenkin pehmoista ja ihanaa iholla, "kylvyn" ja pingotuksen jälkeen huivista tuli vieläkin ihanampi mielestäni. Huivin pingotuksenkin tein vähän eri tavalla, juuri tuon isomman koon aikaansaamiseksi.

Viimeksi tätä huivia tehdessä huomasin, että yläreuna rullautuu melko helposti, joten vahingosta viisastuneena neuloin vielä yläreunaan muutaman kerroksen helmineuletta. Täydellinen ratkaisu, reuna ei rullaa ja lisäksi tuo helmineuleraita sopii nätisti kokonaisuuteen. Olisin halunnut tehdä huivin samasta langasta kuin myssynkin, mutta sitä ei valitettavasti enää ollut jäljellä, joten mätsäsin lankavarastostani kaikkein lähimpänä olevan vihreän.


Lanka: Hjertegarn Alpaca Silk
Puikot: 5.00 mm
Menekki: 100 g

Ja sitten se myssy...
Malli: Rosalina
Lanka: Malabrigo yarn sock
Puikot: 2.75 mm ja 3.25 mm
Lisäksi: 6/0 helmiäishohtoisia antiikin
luonnonvalkoisia siemenhelmiä ~50 g

13 kommenttia:

 1. Aivan ihana lahjapaketti! Saaja varmasti tykästyy.

  VastaaPoista
 2. Ihanat! Kyllä kolmekymppisen kelpaa :)

  VastaaPoista
 3. Ystäväsi ilahtuu takuuvarmasti saamastaan lahjasta.

  VastaaPoista
 4. Aivan ihana setti! Varmasti on mieluinen myös saajalleen. Itse omin käsin tehty lahja on parasta, mitä voi ajatella. :)

  VastaaPoista
 5. Toivottavasti ystävälläsikin on punainen tukka, tuo vihreä pipo on tosi hieno vastavärinsä kanssa! :) Upea lahjasetti.

  VastaaPoista
 6. Ihana setti, ystäväsi saa ihanan lahjan :)

  VastaaPoista
 7. Miten upea lahja! Saaja oli varmasti tyytyväinen. :)

  VastaaPoista
 8. Tämä kolmekymppinen on ylenonnellinen lahjoistaan :) ja kihlalahjasukat on jo kovassa käytössä myös, lämmittää mukavasti yöllä, kun en ihan vielä halua laittaa lämpöpatteripatjaa päälle :D
  -Sari Noormarkusta

  VastaaPoista