tiistai 10. joulukuuta 2013

Hiilimyssy

Tässä päivänä eräänä kiertelimme ystäväni Juulian kanssa kaupungilla ja kesken takkien katselun ystäväni havahtui siihen, että uuteen talvitakkiin ei ole sopivaa myssyä. Lupasin auliisti sellaisen tehdä, joululahjaksi. Värin piti olla musta tai tummanharmaa. Voivottelin ettei sellaisia värejä löydy varastosta, kunnes muistin isältä lahjaksi saamani alpakkasukkalankakerän. Kerrankin väri ja langan paksuus soveltui täydellisesti projektiini eikä tarvinnut lähteä omaa lankavarastoa kauemmaksi.

Mallin piti olla "takapainoinen" eli vähän roikkuvaa hiippaa, mutta ei liiaksi. Päädyin jo kertaalleen nähtyyn Mirri-pipoon, joka on hyvin muokattavissa moneen eri tyyliin. Tätä myssyä oli niin kiva neuloa, että aika pian tuli valmista. Lanka tuntuu todella pehmeältä eikä höytykarvaa ollut niin paljon mitä alpakkalangoissa yleensä. Sukkalangaksi en kyllä välttämättä uskaltaisi kokeilla, tai korkeintaan sitten unisukkiin. Minulle tuo myssy on hieman väljä, mutta uskoisin sen olevan ystävälleni juuri sopiva.
Malli: Mirri hat
Lanka: Schoeller+Stahl Fortissima Alpaka
Puikot: 3.00 mm ja 3.25 mm
Menekki: 41 g

Joulu lähestyy kovaa vauhtia ja alan itsekin virittyä tietynlaiseen joulumielialaan. Tämä joulu kuluu osaltani töissä ja uudenvuoden saan viettää vapaapäivillä. Viimeiset lahjat paketoin jo sunnuntaina, ne ovat siis hyvässä hantissa odottamassa perille toimitusta. Nyt sitten saakin laittaa aivot narikkaan ja neuloa automaattiohjauksella hetken aikaa, ennen kuin taas seuraava lahja pääsee puikoille.

7 kommenttia: