sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Sukkapläjäys

Tammikuun alussa oltiin sovittu treffit Tiinan kanssa Tampereelle. Tietysti ressasin jo monta viikkoa aikaisemmin, että mahdanko olla kauhean ikävystyttävä ja muutenkin huonoa seuraa. Ajattelin sitten, että neulaisen Tiinalle sukat tuliaisiksi, jos se vaikka helpottaa tämä ikävystyttävän ihmisen kestämistä. No, sukat oli kuin tehty Tiinan jalkoihin ja päiväkin oli mitä parhain. Rapasäästä huolimatta.Malli: Omasta päästä
Lanka: Pirtin kehräämön sukkakarstalanka
Puikot: 3.00

Tampereelta sitten tuli ihan vähän ostettua lankaa. Mm. tätä Regian Fluormania Coloria, josta heti piti aloittaa sukat. Tiina opetti kuinka pyöröpuikoilla tehdään sukka ja koukutti mut samantien luuppaamiseen! Nyt on tilauksessa luuppausspyöröjä, jotta jatkossakin saa luupata kaikki sukat.

Oli hieman haasteellista kuvata näitä sukkia kun tuo pinkki tahtoo väkisin mennä ihan suhmuiseksi pikselimössöksi. Kyllä pitäisi erottua nämä sukat jalassa!Malli: Tavissukat omasta päästä
Lanka: Regia Fluormania Color
Puikot: 2.25 mm 80 cm pyöröt
Menekki: 77 g

Sain isältä joululahjaksi perinteisesti pussillisen sukkalankaa. Uuden vuoden vapailla pistin korkaten ensimmäisen kerän ja väri muistutti mielestäni ihan mustikkamaitoa. Tai jotain sinne päin. Tein näistäkin sitten ihan tavissukat, koska tuohon väriin on aivan turha sotkea palmikoita tai muita, hukkuvat kuitenkin.

Malli: Tavikset omasta päästä
Lanka: Austerman Step
Puikot: 2.5 mm

18 kommenttia:

 1. Kivoja sukkia! Tuo Fluormania näyttää kyllä aika hurjalta. Loistavatko pimeässä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en ihmettelisi, sen verran silmiin ottaa noiden katseleminen :D.

   Poista
 2. Hei rapalahje, olit kyllä toooosi pitkästyttävää seuraa ja hirveen ikävä ihminen! ;D Otetaan uusiksi, ehdottomasti! Kaikki sukat on kivoja, mutta noi mun sukat on kyllä parhaat! Roikkuvat nyt pyykkitelineellä kuivumassa, pesu ei näytä tehneen niille hallaa. Mä ostin muutes Fluormanian kaveriksi mustaa Fabelia, ja aion niistä yhdessä jotain hurjaa! Noi sun neon-sukat on kyllä myös aika hurjat, kai laitat ne jalkaan töihin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä mun pitäis ottaa noi työsukiksi, tosin sitten mut saattais jo erottaa seinienkin läpi ;). Mitä jännää oot suunnitellut, räjähtäviä helmineuleisia vai jotain pelottavaa kirjoneuletta?

   Poista
 3. Aika varman päälle vedetty, kun sukilla lahjoit heti kärkeen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, eikä mennyt ees ihan metsään mun sukkalahjontani!

   Poista
 4. Upeita sukkia! Aika railakkaat on nuo Fluormaniat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitsa berenike! Fluormaniat on kyl melko reippaat, saattaa olla et mun jalat alkaa hohtaa noissa neoneissa jos pidän niitä varttia kauemmin jalassa :D.

   Poista
 5. Nuo eripariväriset ovat ihanat. :D Kerropa muuten: millainen on luuppauspyörö...? Onko sellaisia ihan erikseen...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan tavallinen 80 cm pyöröpuikko. Muista pyöröpuikoistani eroavat sillä, että ovat kiinteitä kun ei noita pieniä (2.25 mm jne) ei saa vaihtopäisinä. :)

   Poista
  2. Kiits. :) Muuten olisikin ollut ihan pakko hankkia erityisesti looppaukseen kehitettyjä pyöröjä... ;) Ehkä niitäkin muuten vielä tulee. :)

   Tajusin muuten juuri, että noinhan se menee - mulla on vaihtopäitä vain 3,5 ylöspäin. Olisikohan sitä pienempien kaapelien näpertely liian hankalaa...

   Poista
 6. Fluormaniaa ostin itsellekin kerän. Kaveri tykkää värikkäistä sukista :D Kivoja sukkia muutkin erityisesti Tiinalle tehdyt.

  VastaaPoista
 7. Hei!
  Pakko kysyä että mitä on luuppaus??!!
  Itse juuri treenaan sukkien tekemistä pyöröpuikoilla,
  molemmat samaan aikaan puikoilla.
  Aika mielenkiintoista.
  Iloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin sitä se on mitä itsekin teet. Minä tosin teen vain yhden sukan pyöröllä kerrallaan, mutta sama juttu :).

   Poista
  2. Ooh, sitä voi siis kutsua siläkin nimellä. Mahtavaa!
   Yhden sukan tekeminen olisi varmasti ollut hyvä aloitus tälle kokeilulle,
   mutta joskus näköjään täytyy mennä hankalan kautta :)
   Teen samalla ekaa ikinä nirkkoreunaa ja sellaisia Inkeri-sukkia miljoooonalla värillä, haasteita piisaa!!

   Poista
 8. Ihanan pirteitä sukkia, varsinkin nuo neonväriset :)

  VastaaPoista