sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Geishan jalanjäljillä

Jokin aika sitten mylläsin lankalaatikoitani ilmeisestikin etsien jotain tiettyä lankaa. En löytänyt etsimääni, mutta sen sijasta käsiini osui tämä kauan laatikossa marinoitunut kurpitsan värinen Väinämöinen. Tiesin heti minkälainen huivi vyyhdistä muotoutuisi. Surffasin hetken aikaa läpi Marisa Hernandezin ohjeita Ravelryssa ja päädyin tähän Grouchy Geisha-huiviin. Ohje on hyvin kirjoitettu ja selkeä, löytyy sekä kaaviot että kirjoitetut ohjeet. Olen tehnyt toisenkin huivin samalta suunnittelijalta ja luulen, että näitä tulee tehtyä vielä lisääkin, sen verran kivoja malleja ovat.

Jälleen kerran tuli tehtyä tuollainen valtavan kokoinen huivi. Loppusijoituspaikka ei ole vielä tiedossa, saattaa jäädä jopa itsellenikin käyttöön.Lanka: Knitlob's Lair Väinämöinen
Puikot: 4.50 mm
Menekki: 80 g

Viime aikoina varaston täytteeksi on saapunut lisää lankaa. Mielessä pyörivät kaikenlaiset vekkulit raitahuivit kevääseen. Paria-kolmea erilaista mallia (lähinnä Veera Välimäen suunnittelemia) olen pyöritellyt eestaas ja väriyhdistelmätkin ovat vielä mietinnässä. Tyypillisenä tuuliviirinä en saa aikaiseksi päätöstä mikä malleista olisi kivoin ja kohta on jo kiire, sillä kevät on jo melkein täällä! :)

12 kommenttia:

 1. Kaunis huivi. Mutta sehän juuri on parasta, kun oikein huolella miettii väriyhdistelmiä. Ei kannata hätiköidä, kohta keksii kuitenkin aiempia suunnitelmia täydellisemmän. :)

  VastaaPoista
 2. Kaunis huivi kauniista Väinämöisestä!

  VastaaPoista
 3. Vähänks on taas puikot heiluneet! Ihan parasta Lottaa!

  VastaaPoista
 4. Niin tunnistan tuon väripyörittelyvatvomisen. :D Mutta huivi on kiva.

  VastaaPoista
 5. Ihan kadehdittavan hyvältä näyttävä huivi, ihan tänne toiselle puolelle maapalloa......

  Iskä

  VastaaPoista
 6. Ihana huivi (langasta & väristä nyt puhumattakaan ;)). Hauskan geometrisia muotoja noissa kuvioissa. :)

  VastaaPoista
 7. Kaunis huivi. Täällä kans pohditaan raitahuivin väriyhdistelmiä. Olisi jo saatava päätöksiä aikaan ennen kuin kohta on kesä. :)

  VastaaPoista
 8. Ompas kaunis! Tuliko tuo todella yhdestä vyyhdistä? Minullakin on väinämöisiä, niistähän voisikin tehdä huiveja eikä vain sukkia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, en olekaan laittanut langanmenekkiä ylös. Eli reilusti tulee vyyhdillisestä, tuon paino on 80 g. Ennen pingotusta annoin hautua huuhteluainekylvyssä jonkin aikaa ja mukavan pehmeä siitä tulikin.

   Poista