perjantai 21. maaliskuuta 2014

Raitarakkaus

Eh. Tulipa tehtyä sitten aika helkkarin iso raitahuivi. Olin kyllä tietoinen neulonnan aloittaessani, että jos langan ohjepaksuus on lace, niin Wollmeisella saa paksuutensa puolesta kyllä melko paljon enemmän. Tätä oikeastaan kyllä vähän hainkin, sillä usein näistä huiveista tulee minun makuuni liian lieruja ja pieniä. Noh, nyt on kokoa! Tyrsk!Malli: Miara
Lanka: Wollmeise Twin
Puikot: 4.00 mm
Menekki: Safran 150 g, Versuchskaninchen 83 g

Ohjehan on varsin vekkuli. Kun alkuun pääsee, ei ohjetta tarvitse edes vilkaista ja kun pintaneulos on ainaoikeaa niin... Eli jälleen kerran olen löytänyt täydellisen telkkarineuleen! Raidoitus meni mukavasti pätkimättä yhtään kertaa lankaa. Kiersin vain joka toisella kerroksella langat toistensa ympäri ja jatkoin neulomista.

Täytynee taas hehkuttaa pingotuksen ihmeitä tekevää voimaa. Se nimittäin jälleen kerran pelasti päivän. Ennen pingotusta huivi oli raskas ja laskeutui aika rumasti. En mitenkään suureellisesti venytellyt huivia pingotuksessa, sillä kokoa oli jo muutenkin riittävästi. Mutta tuohon ilmavuuteen ja laskeutuvuuteen tuli huomattava parannus. Kyllä taas kannatti pingottaa! ;)

10 kommenttia:

 1. Voi aurinko, aurinko! Mä tykkään, tykkään!

  VastaaPoista
 2. Onpa ihana! Tuollaiseen kelpaa kääriytyä... :-)

  VastaaPoista
 3. On se niin kaunis! Piti oikein tulla uudestaan ihastelemaan :)

  VastaaPoista
 4. Hieno! Kyllä koolla on väliä - ainakin huivien pitää olla isoja, pienillä kun ei tee yhtään mitään! :)

  VastaaPoista
 5. Onpa ihanan aurinkoinen huivi :)

  VastaaPoista
 6. Ihmeesti huivin saa kaulankin ympärille, vaikka se kokonsa puolesta kävisi melkein peitosta! :D Toimii siis kaikissa olosuhteissa. Kaikin puolin kaunis nappisuoritus. :)

  VastaaPoista
 7. Onpa hieno ja ihanan värikäs!

  VastaaPoista
 8. Oi, hauska idea, kiitos siitä. Wollmeiset tilattu, ei nyt ihan just prikulleen samat värit, mut sama värimaailma.

  VastaaPoista
 9. Mahtavat värit, ja on kokoa tosiaan. :)

  VastaaPoista