lauantai 12. huhtikuuta 2014

Kevätpörriäinen

Juuri viimekertaisessa postauksessa kerroin tykkääväni ihan tavallisista sileistä perussukista. Noh, sitten kävikin niin, että näin Ravelryssa varmastikin maailman kauneimmat villasukat. Ei auttanut mikään venkoilu, pakko oli ladata ohje ja pistää puikot töihin.

Katsellessani sitten kaaviota ja muiden projektikuvia, totesin sukkien neulepinnan näyttävän niin hienolta, että ajattelin heti sen olevan älyvaikeaa tehdä. Kaavion silmukoiden selityksetkin tuntuivat ensialkuun oudoilta. Mallineuleessa tehdään useita langankiertoja kerrallaan puikolle, välillä silmukkaa neuloessa, välillä ilman. Kokeilin näitä kummallisia langankiertosilmukoita useammankin kerran ja totesin, että perin kummalliselta vaikuttaa. Jätin sitten sukat huilaamaan työvuoron ajaksi ja kokeilin seuraavana päivänä uudemman kerran. Nyt kun levänneenä katselin kaaviota, lakkasin ylijärkeilemästä ja tein juuri niin kuin ohjeessa sanottiin. Ja sain juuri sen näköistä neulepintaa aikaiseksi kuin pitikin.


Malli: Butterblümchen
Lanka: Louhittaren Luola Väinämöinen
Puikot: 2.25 mm
Menekki: 64 g

Ohje oli kirjoitettu hyvin ja selkeästi. Kaavionkin opin nopeasti miltei ulkoa ja sitä oli helppo seurata. Resorit ja kaavion neuloin toki ihan ohjeiden mukaan, mutta kantapäässä ja kärkikavennuksissa sävelsin omien nuottien mukaan. Koitin käyttää mahdollisimman paljon tuota ihanaa lankaa, mutta näemmä sitä jäi taas yli jonkin verran. Otan tämän vinkkinä, että minun tosiaan pitäisi alkaa sulattaa varpaita varteen -tekniikka, jotta saisin nöttösiä pois nurkista. Ongelma ei ole osaamisessa, vaan ihan muissa jutuissa. En. Vaan. Tykkää.

12 kommenttia:

 1. Oi, onpa kauniit sukat. Malli on nätti ja väri on kyllä herkku.

  VastaaPoista
 2. Huisin ihanat! :) Värikin on niin herkku! Mikä siinä välillä onkaan niin vaikea uskoa, että asiantuntevaa ohjetta kannattaa vaan seurata, niin hyvä tulee... ;) Tuttua, niin tuttua.

  VastaaPoista
 3. Ihanna keväiset. heti nappaamassa ohjeen itsellenikin.

  VastaaPoista
 4. Ihanat sukat! Peukutan varpaista varteen tekniikkaa, se on paras:)

  VastaaPoista
 5. Voi ei miten kauniit! Niin pirteän värisetkin!

  VastaaPoista
 6. Ovatpa kyllä kauniit! :)
  Ja tuo varpaista varteen - ei oo pakko jos ei tykkää. Kyllä jämäprojekteja aina keksii.

  VastaaPoista
 7. Mahtavan väriset sukat ja kovin kauniit!

  VastaaPoista
 8. Upea väri ja niin kauniit sukat! Minäkin kudon sukkani ylhäältä alas, ei vain tunnu yhtään kivalta tai omalta aloittaa kärjestä (entykkääentykkää).

  VastaaPoista
 9. Onpa suloiset sukat! Voihan niitä jämäsukkia neuloa ihan just silleen päin kuin tykkää.

  VastaaPoista
 10. Lotta, muistathan: Lankojen loput kelpaa tädille:)

  VastaaPoista
 11. On kyllä kauniit sukat! Varpaista varteen sopii mulle. ;)

  VastaaPoista