maanantai 23. kesäkuuta 2014

Perhesukkia

Olen viettänyt juhannuksen aikaa täällä vanhempieni luona. Koska säätila oli niin jäätävä, oli luonnollinen valinta juhannusneuleiksi villasukat. Olen antanut periksi ja alkanut tehdä isälle sukkia seiskaveikasta, se nyt kumminkin kestää kauemmin kuin kaksi viikkoa ja ainakin saatavuus on taattua.

Olen tehnyt nyt niin monet perussukat peräjälkeen, että otin vaihteeksi puikoille jotakin muuta. Hetken aikaa pohdiskelin olisiko joku valmismalli kiva, mutten oikein löytänyt mitään mieleistä. Jotakin neuloakseni aloin tehdä korinpohjakuviota ja siitä tulikin kivan näköistä pintaa paksuun lankaan. Tein korinpohjakuvion vain sukan varteen, sillä jossain vaiheessa nurjan vääntäminen alkoi sattua ranteisiin.


Aloitin nämä sukat kun minulla ei ollut mahdollisuutta katsoa silmukkalukuja Novitan nettisivuilta joten pistin puikoille 56 silmukkaa. Jälkeenpäin huomasin, että sillä määrällä tulikin aika reippaankokoinen sukka, mutta eipä tuo tunnu isää haittaavaan. Kerrankin tuli käytettyä tarkkaan koko kerä, sillä lankaa jäi metrin verran jäljelle!

Malli: Omasta päästä
Lanka: Novita 7 veljestä
Puikot: 3.00 mm
Koko: 42-43
Menekki: 100 g

Äidin sukkia ei tarvinnut kauaa pähkiä. Joskus törmäsin Ravelryssa näihin Tiinan pitsisukkiin, mutta ei ole oikein ollut tilaisuutta tehdä näitä sopivan langan puuttuessa. Halusin ehdottomasti tehdä punaiset pitsisukat, mutta nyt vasta sain sopivan paksuista ja oikean väristä lankaa.


Malli on aivan älyhelppo. Mallikerrassa on 5 kerrosta ja ne oppii nopeasti muistamaan ulkoa. Kantapään tein pitkästä aikaa vahvistetun hollantilaisen ja kärkeen leveän nauhakavennuksen, kuten yleensäkin teen. Näitä sukkia ei tarvinnut kauaa kutoa. Eilen aamulla aloitin ja illalla päättelin sukat ja kävin sentään välissä mummua moikkaamassa ja sunnuntai-ajelulla Pyhäjärven ympäri.

Lanka: Novita 7 veljestä
Puikot: 3.25 mm
Menekki: 95 g

5 kommenttia: