sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Easy peasy

Vuodenvaihteessa pähkittiin töissä kollegoiden kesken miten muistaisimme pian eläköityvää työkaveriamme. Kuulin sanovani, että voisin hyvin neulaista jonkun pitsihuivin, sellaisen työkaverimme näköisen ja oloisen. Vasta kotona aloin miettiä mitä tulikaan luvattua ja siitä alkoikin hillitön mallinetsintäkierros Ravelryssa. Lankavalintaa ei tarvinnut edes miettiä, tiesin juuri tasan tarkkaan mikä vyyhti varastossani olisi varattuna tähän projektiin.

Helppoa neulottavan piti olla, sillä vuosisadan flunssa oli iskenyt tietysti juuri minuun. Päädyin sitten selaamaan Maiden Brooklynin malleja ja sieltä löytyi sopivaa neulottavaa puikoilleni. Huivi oli nimensä mukaisesti todella helppo tehdä, se tuli neulottua valmiiksi ihan parissa päivässä.

Olin aikeissa laittaa helmiä vartalo-osan pitsiosuuteenkin, mutta huivista olisi tullut aika painava ja lisäksi helmien olisi pitänyt olla hieman pienempiä näyttääkseen hyvältä. Minulla oli ainoastaan 6/0 ja 8/0 helmiä, eivätkä nuo pienemmät mahtuneet millään tuohon fingering-vahvuiseen lankaan. Vähän blingiä huiviin piti kuitenkin saada, joten laitoin sitten ainoastaan reunukseen kirkkaita siemenhelmiä. Hyvä siitä tuli pienemmälläkin helmimäärällä. :)
Malli: Easy as pie
Lanka: Sukka-Puffa
Puikot: 4.50 mm
Menekki: ~100 g
Reunukseen Miyuki 6/0 siemenhelmiä

8 kommenttia:

 1. Kyllä nyt kelpaa työkaverin lähteä eläkkeelle, noin kauniissa huivissa. Nuo helmet sopivat hienosti. Itse en ole koskaan helmeillyt, enkä oikein ymmärrä minkä kokoisia niitä pitäis hommata ja mistä.

  VastaaPoista
 2. Kaunis tuli! Helmet reunapitsissä tuovat ihanaa ylellisyyden tuntua.

  VastaaPoista
 3. Se on kaunis! Ihana muisto työkaverille, muisto joka lämmittää sydämen lisäksi kroppaakin.

  VastaaPoista
 4. Noin sievä helmihuivi on ihan takuulla mieluinen lahja!

  VastaaPoista
 5. Tosi sievä huivi, on kyllä ihana lahja :)

  VastaaPoista
 6. Kaunis huivi, helmet tuovat siihen vielä sen viimeisen silauksen.

  VastaaPoista
 7. Paas nyt uuvvesta pirtistä kuvaa :)

  VastaaPoista