maanantai 14. heinäkuuta 2014

Kesällä kudottua

Sukkia on tullut tehtyä juhannuksen aikana ja vähän muutenkin. Juhannuksen tienoilla pyysin äitiä ja isää hakemaan minulle vähän lankaa naapuripitäjän lankakaupasta, itsehän toki olin töissä ja siksi estynyt lankaa hamstraamaan. Kävikin sitten niin, että lankakauppa oli kiinni, mutta lähellä olleesta puodista oli löytynyt kosolti seiskaveikkaa. Paremman puutteessa (eli kaikki lankani ovat yhä edelleen siellä varastossa) neuloin ne pois kuleksimasta. Tulipa tehtyä tuliaisia vietäväksi Teron kummeille ja isä totuttuun tapaan sai paritkin uudet sukat.


Harmaat sukat:
Lanka: Novita 7 veljestä
Puikot: 3.00 mm
Menekki: 100 g

Vihreät sukat:
Malli: Diamonds in a row
Lanka: Novita 7 veljestä
Puikot: 3.25
Menekki: 100 g

Harmaat lyhytvartiset sukat:
Lanka: Ks. edellä
Puikot: 3.00 mm

Siniset sukat:
Lanka: Ks. edellä
Puikot: 3.50 mm
Menekki: 100 g

Tässä taannoin innostuin kokeilemaan isälle pohjasta vahvistettuja sukkia. Kuten olen jo monesti maininnut, kyseessä on mies joka pitää kesälläkin villasukkia melkein vuorokauden ympäri. Ymmärtänette siis, etteivät ihan ohuiden sukkien pohjat montaa viikkoa kestä. Seiskaveikka tosiaan hiukan kauemmin, joten sitä sitten isälle.Ensimmäinen kokeiluni meni vähän pieleen, kun en malttanut lukea ohjetta ollenkaan ja väänsin sukan "omasta päästä". Lopputuloksena oli surkean kapoinen ja käyrä sukka, joka sittemmin päätyi kiertoon niine hyvineen. Muutaman viikon puhalsin ja otin uudelleen puikot kauniiseen käteen ja ohjeen auki Novitan nettisivuilta. Ja tulipa hyvät sukat! Seuraavalla kerralla muistan tehdä lisäkerrokset myös kärkikavennusten aikana, mutta pientähän tuo. Käsittääkseni isäpappa ei ole vielä ottanut noita "paksupohjaisia" käyttöön, joten kestoa saadaan arvailla vielä tovin. Uhosin jo kovin, että jos nuo sukat kestävät kuukaudenkin, aion tehdä samalla tyylillä kaikki isän sukat jatkossa. Saapa nähdä siis ja jäämme odottelemaan ;).

3 kommenttia:

  1. Mun pitää kyllä toimeentua neulomaan omalle miehelle tuommoiset vahvistettupohjaiset sukat myös. Se kun on sitä mieltä, että villasukkien tärkein ominaisuus on lämmin ja paksu pohja.

    VastaaPoista
  2. Ah, juurikin mietiskelisin, että mitenhän tuommoiset tehtäis. Mun laminaattilattia kun syö sekä aamu- että iltapalakseen villasukkia. Kokeiluun menee heti, raportoithan sitten kestosta!

    VastaaPoista