maanantai 25. elokuuta 2014

Häähumua

Alkukesästä saapui kutsu ystäväni häihin. Lahjaa pohtiessani mieleeni juolahti parin vuoden takainen vierailu ystäväni ja hänen miehensä luona. Olin vienyt tuliaisiksi ystävälleni pitsihuivin ja isännälle villasukat. Hän ihmetteli leikillään, että miksen ollut hänellekin tehnyt pitsihuivia. Tämän muistaessani päätin, että huivin teen kummallekin, mutta lopullinen malli selvisi vasta melkoisen selaamisen ja jahkaamisen jälkeen.

Aloitin siis näiden huivien työstämisen heinäkuussa, kun olimme "evakossa" vanhempieni luona. Sen lisäksi, että kaikki lankani olivat varastoituina, myös ulkoinen kovalevy jossa ovat kaikki neuleohjeeni, sijaitsi ihan samassa varastossa. Selasin Ravelryn suosikeissani olevia huiviohjeita ja aluksi meinasin, että olisin ujuttanut jotakin pitsiä huiveihin, mutta koska toinen lanka oli niin kirjavaa ja mahdolliset kuviot olisivat hukkuneet kirjavuuteen, niin päätin tehdä samanlaiset huivit. Kirjastosta löysin Hitchhiker-mallin, joka sattui olemaan sopiva käytössä oleville langoille ja mukavasti myös mallia unisex. Langat sain ostettua Heliltä, jolla onneksi sattui olemaan itselleen puhuttelemattomia Wollmeiseja.

Sen verran jälkikäsittelin huiveja, että pingotin ihan kevyesti neulaamalla pisimmän sivun ja kostutuksen jälkeen vähän venyttelin huivia. Kuvat onnistuivat hienosti vihreän huivin osalta, mutta tuon purppuraisen huivin väriä oli todella vaikea saada toistumaan oikeanlaisena. Tässä kuvassa on hieman liiaksi fuksiaa, mutta melko lähellä oikeaa väriä.

Lahjan kruunasi anoppini tekemä upea kortti, josta en huomannut napata kuvaa. Häät olivat ihanat ja lämmin tunnelma kosketti varmasti jokaista vierasta. Ah, all you need is love! 


Malli: Hitchhiker
Puikot: 3.50 mm
Menekki: 150 g + 150 g
Lanka: Wollmeise Pure väreissä WD Versuchskaninchen ja WD Raupe

13 kommenttia:

 1. nää liftarit kiittää ja kumartaa! huiville olisi ollut jo tänään käyttöä, kun värjöttelin vesisateessa seuraamassa pesäpallopeliä, ah tää Suomen kesä ja mun loma!
  -rva Ruokoski ja herra myös

  VastaaPoista
 2. Hihii, sitä saa mitä tilaa. :) Nätit on!

  VastaaPoista
 3. Komiat huivit, on tosiaan harvinaisen unisexi malli :)

  VastaaPoista
 4. Ihana lahja, ja onpa hyvä idea - täytyypä joskus harkita huiviakin "pariskuntaneuleena". :)

  VastaaPoista
 5. Mainio lahjaidis! Komeet on huivit. :)

  VastaaPoista
 6. Voi vitsi kuinka kivat! Pinksu nyt aina on upea, mutta toi vihreä - wau! Ehkä täytyy joskus yrittää ehtiä päivityksille.

  VastaaPoista
 7. Mahtavat värit huiveissa! Mulla on tuo sama huivi ollut puikoilla, mutta jotenkin en vaan ole saanut tehtyä loppuun. Hyvä tietää tuosta viimeistelystäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näiden huivien viimeistely oli ihan spesiaali homma. Yleensä nämä huivit on päässyt suoraan puikoilta käyttöön, en yleensä tee mitään niille.

   Poista