perjantai 22. elokuuta 2014

Pöllötti!

Viime talvena käydessämme Tiinan kanssa Kerässä hiplasin alekorista löytynyttä aivan ihanaa vihreää pehmoista lankaa. Arvoin oston ja takaisin koriin palauttamisen välillä ja Tiina informoi tehneensä hyvät lapaset samaisesta langasta, joten päätin kotiuttaa langan. Aika pian otinkin kerät esiin tarkoituksenani tehdä nämä ihan samat lapaset, mutta tekeminen tyssäsi isompien sukkapuikkojen puutteessa. Jokunen päivä sitten satuin löytämään iankaikkisen vanhoja puikkoja muiden neuletarvikkeiden seasta, löysin ilokseni myös ne oikean kokoiset sukkapuikot joiden puutteessa aiemmin jouduin antamaan periksi pöllölapasten kanssa. Nappasin puikot ja langat kaapista ja päätin ottaa uuden erän pöllöjen kanssa.


Dramatiikkaa riitti pöllön silmienkin kanssa. Olin päättänyt laittaa siemenhelmet silmiksi, koska en halunnut ommella nappeja. Pienen ongelman asiaan teki se, että helmet olivat muuton aikana mystisesti kadonneet. Olin niitä jo aikaisemminkin etsiskellyt turhaan ja ihmettelin mihin kohtalaisen kokoinen pahvilaatikko saattaa hävitä, pitäisihän sen olla loogisesti samoissa kangaskasseissa muiden tarvikkeiden kanssa. Lopulta alkoi kadonneet helmet harmittaa ihan tosissaan ja päätin tarkistaa vielä kerran kahvikassin. Ja pohjalta projektipussien alta löytyi sininen pussi, jossa helmet piilottelivat. Olinkin heittänyt pahvilaatikon pois ja uudelleensijoittanut helmet parempaan talteen. Hätäisenä ihmisenä tietenkin ehdin ennen helmien löytymistä tilata pari tuubillista uusia helmiä ;).


Tein lapaset vuoden 2008 ohjeella, myöhemmin päivitetyssä ohjeessa ainakin silmukkamäärät ovat isommat ja olettaisin muutakin fiilausta suoritettaneen. Aika pienet lapaset olisivat olleet, mikäli en olisi tehnyt pieniä muutoksia. Viimeistä kerrosta ennen kärkikavennuksia toistin yhteensä 5 kertaa. Peukalon silmukoita oli 14, mutta en kaventanut heti alussa, vaan jatkoin 19 kerrosta sileää ja viimeisellä kerroksella neuloin koko ajan 2 oikein yhteen, vedin langan silmukoiden läpi ja päättelin. Kapoisethan nuo ovat, mutta se ei juurikaan haittaa. Käteni ovat aika pienet ja minulla on ollut vaikeuksia löytää sopivan kokosia sormikkaitakin, lapasista nyt puhumattakaan.

Malli: Give a Hoot
Lanka: Debbie Bliss Rialto Aran
Puikot: 4.00 mm ja 5.00 mm
Menekki: 63 g
5/0 Miyuki siemenhelmiä

8 kommenttia:

 1. Kyä kannatti pöllöttää. Nämä on kovasti kivat, ja näyttävät hyvin istuvilta.
  Nyt vaan helmihuiviprojektia tai jotain työn alle. Helmiä ei koskaan voi olla liikaa, kuten ei lankaakaan :-)

  VastaaPoista
 2. Ihanat pöllöt! Varmaan niille helmille löytyy joku uusi ihana projekti:)

  VastaaPoista
 3. hianot, sanoo täti

  VastaaPoista
 4. mä tahron tällaset kans! niin on mun värikin. mistä ohje?
  -Sari

  VastaaPoista