sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Rai-Rai-Rai

Syyskuun alussa Tiina-ystäväiseni kävi kylässä luonani. Lankavarastoani myllätessämme löytyi pari vyyhdillistä luomuvillaa. Tästä kehkeytyi reipas keskustelu polvisukkien tarpeesta ja samantyyppisten villojen olemassaolosta Tiinan kotipuolessa. Yhteistuumin päätettiin siis KAListella aina niin tarpeelliset polvisukat luomuvilloista ja, mikä parasta, raidallisina.


Villojeni vyötteissä ei ollut muuta tietoa kuin lammastilan nimi ja 100 % villa. Langan paksuuden arviointi meni siis melkolailla arpomalla. Arvelin langan olevan noin 200 m/100 g tai hieman paksumpaa. Otin hieman normaalia isommat puikot ja lähdin luuppailemaan varpaista, sillä halusin käyttää kaiken langan ja ajattelin, että näin päin olisi helpompi katsoa pohjelevennysten oikea määrä. Kudoin melkolailla omasta päästä, silmukkamäärissä ja kantapäässä käytin apuna tätä ohjettaTummanruskeaa lankaa oli parisenkymmentä grammaa vähemmän kuin oranssia, joten päätin ottaa viimeksimainitun pääväriksi. Kävi sitten kuitenkin niin, että oranssit vyyhdin alkoivat osoittaa loppumisen merkkejä, joten jouduin aloittamaan resorin hieman aiemmin mitä olin ajatellutkaan. Pienet nöttöset tummanruskeaa villaa jäi yli, mutta tulihan näistä nyt siltikin ihan hyvän mittaiset polvarit. Ja ihan sopivat!

Ja yhteisneulontana nämä päätettiin kutiloida eli samana päivänä pistettiin sukat puikoille ja aika samassa aikataulussa tuli valmistakin, minun sukat taisivat valmistua paria päivää myöhemmin kuin Tiinan sukat. Ei siis ollenkaan pöllömpää!

Malli: Omasta päästä
Lanka: Yliristniemen tilan 100% villa
Puikot: 3.25 mm
Menekki: 148 g

8 kommenttia:

 1. No ei ollenkaan pöllömpää! KAListaan toistekin! Niiden Knottyjen kanssa taidan tulla vähän perässä.. :D

  VastaaPoista
 2. Ihanat oranssit polvisukat! Nuo piristävät harmaimmankin syyspäivän!

  VastaaPoista
 3. Nätit ovat nämäkin polvarit.

  VastaaPoista
 4. Ihanat sukat! Vähän peppimäiset musta jollakin tapaa!

  VastaaPoista
 5. Tosi kivat - ja taas aivan ihanat värit! Että sä aina osaatkin valita semmoiset värit, mitkä hivelee mun silmää :-) Tänne on aina ilo tulla kurkkimaan.

  VastaaPoista
 6. Komiat on raidat täälläkin! Juuri parahiksi ensimmäisille kylmille keleille...

  VastaaPoista