maanantai 15. joulukuuta 2014

Lämmikettä kaulaan!

Joskus alkukeväästä vanhempani kävivät luonani ja vasta pois lähtiessään aloin katsoa, että minkälainen kaulan lämmike isällä on. Kapea ja ohkainen huivi oli sitaistu kaulaan, ja taatusti ei lämmittänyt. Seurasi pientä väittelyä esitettyäni epäilyni moisen lämpöominaisuuksista. Ehdotin isälle, että jospa oikein kutoisin jotain lämmintä hänelle. Seurasi lisää väittelyä aiheesta, mutta sain lopulta tahtoni läpi ja yksinjäätyäni aloin katsella kaulanlämmikettä isälle.

Hitchhiker-huivia oli ihan turha ehdottaa, se tyrmättiin välittömästi. Tämän kaulurin kohdalla sitten kumminkin isä myöntyi ja sain luvan alkaa työhön. Yritin ehdottaa nappeja tuon sauman tilalle, mutta sauma oli ehdottomasti saatava. Sellaisen sitten tein ja kylläpä on kauluri kelvannut. Vielä kevään viimeisinä kylminä päivinä tämä kerkesi käyttöön ja nyt toki ilmat ovat varsin soveliaat kaulanlämmikkeelle.


Koska tuota samaista lankaa oli jäljellä vielä kirpakassa vihreässä värissä, päätin tehdä napillisen version kaulurista. Tuli kyllä vekkuli, napit antavat hieman vaihtoehtoja kaulurin asetteluun. Tämän kaulurin annoin äidille ja se on ollut kovassa käytössä tänä syksynä.

Malli: Straightforward cowl
Lanka: Cascade 220
Menekki: 100 g
Puikot: 5.00 mm

7 kommenttia: