torstai 30. lokakuuta 2014

Pistaasikkaat

Alkaa olla nämä viimeisimmät postaukset hieman yksitoikkoisia, kun pelkkiä sormikkaita vaan tarjoillaan, tais tuossa sentään yksi huivi olla välissä. Näin se välillä menee, joskus täällä toimii sukkatehdas, välillä huivittaa ja nyt on tullut tehtyä näitä käsilämpöisiä.

Tero on jo monta vuotta pyydellyt sormikkaita. Aina ennen olen joutunut myymään ei-oota harmistuneena. Nyt kun sormikkaiden neulominen sitten onnistuu, päätin että vihdoin siippakin saa omansa.


Mitään isompaa palmikkoa tai muuta kuviota en tahtonut näihin sotkea, mutta jokin juju piti olla. Löysin sitten tämän ohjeen, jossa nostetuiden silmukoiden avulla saadaan hieman paksumpaa neulosta aikaiseksi. En nyt saa päähäni millä nimellä tuo neulos kulkee, ihan tavallista puolipatenttia se ei ole. Kämmenosasta muodostui kyllä paksumpi ja on varmasti lämmin pakkasilla.


Ohje oli kyllä ihan selkeä, mutta siltikin kerrokset menivät helposti sekaisin ja sormien alkaessa tuo neulos loppui hieman töksähtäen. Jotain muutakin hämminkiä neulonnan aikana oli. Eli ei tästä nyt ihan suosikkiohjetta tullut.


Pienistä vastoinkäymisistä huolimatta saatiin Terolle hyvät sormikkaat ja ovat sävy sävyyn uuden pipon kanssa.

Malli: Char
Lanka: Wollmeise Twin
Puikot: 2.25 mm
Menekki: 90 g

6 kommenttia:

 1. Kyllä Teron kelpaa! :) Hyvä vaimo -pisteitä tulee ihan ropisemalla.

  VastaaPoista
 2. Mieluusti katselen myöskin kädenlämmittimiä. Pistaasikkaista tuli kauniit, huolisin itsellenikin koska tahansa, vaikken tosin kirveshommiin. Siihen ne ovat liian hienot. Näistä tulee niin kivoja, että keräilen samalla omaa sormikasrohkeutta.

  VastaaPoista
 3. oliskohan toi nimeltään valepatenttia, sanoo täti

  VastaaPoista
 4. Jännä pinta, oli valepatentti tai muu. :) Komiat kokonaisuudessaan. :)

  VastaaPoista