lauantai 22. marraskuuta 2014

All you knit is love

Otsikko ei viittaa barcelonalaiseen lankakauppaan, vaan ihka ensimmäisiin kirjoneulesukkiini! Olen hurjan ylpeä näistä, sillä olen vältellyt kirjoneuletta kuin ruttoa. Pienen painostuksen alla (krhm, Tiina!) olen kuitenkin alkanut harkita kirjoneuleen opettelemista ja nyt tarjoutui sopiva aika, kun puikoille ei ollut tunkua.


Novitan sukkalehdestä löytyi sopivat harjoittelusukat. Päätin tehdä sydänkuvion vain varteen, koska en kertakaikkiaan jaksanut alkaa pähkiä kuvion muodostumista jalkapohjaan. Ensimmäisen sukan aikana hiukan säikähdin mukapitkiä lankajuoksuja, ja innostuin sitomaan ne muutaman silmukan välein. Ei olisi kannattanut, sillä varresta tuli aika tiukka. Toisessa sukassa älysin jo ottaa rennommin enkä sitonut ainoatakaan lankajuoksua ja varresta tuli paljon parempi. Kuviokaan ei vedä niin paljon kasaan kuin ensimmäisessä sukassa.

Summa summarum, ihan hyvä oli tehdä nämä harjoittelusukat. Jatkossa en pelästy lankajuoksuja ja osaan vähän mitoittaa puikkokokoa. Nyt on auki ihan uusi maailma ja saas nähdä millaisia kirjoneuleita sitten innostunkaan värkkäilemään.

Malli: n. Sydänsukat
Lanka: Viking Vilma ja Vuorelma Veto
Puikot: 2.75 mm ja 3.25 mm
Menekki: 83 g

10 kommenttia:

 1. hienot niistä tuli! :)
  -Sari

  VastaaPoista
 2. Kyllä aina kannattaa vähän (tai paljon) painostaa! ;D

  VastaaPoista
 3. Kauniit sydänsukat! Minäkin olen innostunut kirjoneuleista, kiva oppia jotain uutta.

  VastaaPoista
 4. Todella suloset sydänsukat, nyt vaan sit kirjoneuletta lisää puikoille!

  VastaaPoista
 5. No himskatti, siitä se ura urkenee! Vaan selkeästikin kannatti aloittaa kirjoneuleura, nuo ovat suloiset sukat, rakkaussydämiä täynnä <3

  VastaaPoista
 6. Miten symppikset sukat! :) Niistä tulee jotenkin mieleen sellaiset 1970-luvun (supersympaattiset) emalimukit! :D

  VastaaPoista
 7. Hienot sukat, jouluiset. Ei muuta kuin uutta puikoille.

  VastaaPoista
 8. No on kyllä kauniit harjoittelusukat! :)

  VastaaPoista