sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Ensimmäisenä adventtina

Sydänsukkien jälkeen puikot pyrkivät edelleen kirjoneuletaajuudelle. Harjoittelusukkien jälkeen olin ilmeisesti vielä sopivassa mielentilassa, joten nappasin suht helponnäköisten sukkien ohjeen Ravelrysta ja annoin kirjoneulevillitykselle periksi.


Lankoja pähkäillessäni ja lankavarastoani mönkiessä koitin kovasti etsiä kirkkaita vastavärejä, jotta kuviot näkyisivät mahdollisimman hyvin. Aika laihaksi saalis kumminkin jäi. Päädyin siihen, että (ohuita) yksivärisiä alkaa olla melkolailla vähän, kirjavia ja pätkärääkättyjä ihan liiaksi. No, löysin kuitenkin raikasta omenanvihreää ja ainoa musta lanka, joka varastossani piilotteli oli alpakkasukkalankaa. Kelpasi kumminkin vihreän kaveriksi paremman puutteessa. Alpakkalanka meinasi vähän liiaksi pöllytä neulomisen aikana, joten tätä lankaa ei tarvitsekaan neuloa ihan heti seuraavaksi uudestaan.


Olen aika vähän kutonut varpaista varteen-sukkia ja nämä sukat aloitettiin juuri sieltä varvaspäästä. Piti hiukan jännittää kuinka tässä käy. Alpakkalanka oli hieman liukasta, joten alku oli hieman takeltelevaa. Langan liukkaudessa oli kuitenkin ainoa haaste, sillä kuvioon asti päästyäni hoksasin, että nämä ovatkin aivan älyhelpot sukat. Kantapää tehtiin lyhennetyillä kerroksilla ja tässäkään ei ollut moittimista, sillä tuo kantapää istuu jalkaani aika kivasti. Varren kuvio oli muuten sama kuin jalkaterässä, paitsi ylösalaisin.

Ainoa kehityskelpoinen kohta näissä sukissa on tuo resorin päättelyreuna. Olen kokeillut nyt pariin viimeisiin sukkiin tuota Jeny's surprisingly stretchy bind off-päättelyä (huh mikä sanahirviö!), mutta se ei kyllä mielestäni toimi ihan niin kuin pitäisi. Jatkankin siis etsintää joustavan päättelyreunan löytämiseksi.

Malli: There&Back Again Socks
Lanka: Opal 4-ply ja Schoeller+Stahl Fortissima Alpaka
Puikot: 2.50 mm

10 kommenttia:

 1. Ihanan helppo, mutta näyttävä kuvio :) hienot!

  VastaaPoista
 2. Huippuhienot sukat!
  Pitäisiköhän uskaltaa tarttua pitkästä aikaa kirjoneuleeseen...

  VastaaPoista
 3. Onpa kivannäköiset sukat! Hyvän väriyhdistelmän olet näihin löytänyt.

  VastaaPoista
 4. Ihanaa ensimmäistä adventtia! Joulu hiipii pikkuhiljaa koteihin..

  VastaaPoista
 5. oon nyt tehnyt neljät sukat lyhyessä aikaa työkavereille ja juurikin varpaista aloittaen, päättelyn olen tehnyt virkkuukoukulla ja siten mielestäni tulee joustava reuna, kannattaa kokeilla :)
  ja sun sukat on söpöt ja hyvän väriset! ;)
  -Sari

  VastaaPoista
 6. Tuli kyllä komeet! Ai että!
  Muakin alkoi kovasti sukattaa, samaista alpakkalankaa mullakin on puikoilla. :)

  VastaaPoista
 7. Onpa hienot sukat ja hyvän väriset :).

  VastaaPoista
 8. Onpa kauniit! Minä en ole vielä neulonut yhtään kirjoneulesukkia, mutta kokeilu on suunnitelmissa.

  VastaaPoista