maanantai 17. marraskuuta 2014

Lovikka goes petrol

Viime jouluksi tein serkulleni lahjaksi lovikkalapaset. Muuten olivat hyvät, mutta auttamattomasti liian isot hänelle. Päätin sitten jossain kohtaa tehdä uudet tulevaksi talveksi, ettei tarvitse liian isoissa lapasissa kulkea.

Muistin asian sitten kerran kun kuikuilin Lankamaailmassa jotakin perin tarpeellista ostettavaa. Hyvään aikaan osuinkin paikalle, sillä tarjolla oli herkullisen väristä petroolia Incawoolia. Ei tarvinnut kovin kauaa miettiä minkä väriset lovikat tällä kertaa teen. Mitään lettejä tai värikkäitä nauhoja serkkuni lapasiin en viitsinyt alkaa laittaa, niinkuin en viime kerrallakaan laittanut.


Ohjeessa käytetyn Novitan Huopanen-langan korvasin tutusti siis jo mainitulla Hjertegarnin Incawoolilla. Kaksinkertaisena neulottuna lapaset valmistuivat hurjaa vauhtia. Kyllä nämä tietysti olisivat itsellekin sopineet, mutta aiemman suunnitelman mukaan lahjoin serkkuni näillä syksyllä. Kodin kuvalehden ohjetta olen käyttänyt ennenkin ja se on kyllä hyvä. Lisäksi tarjolla on video-ohjeistusta jos kaipaa vahvistusta kirjoitettuun ohjeeseen.

Malli: Lovikkalapaset
Lanka: Hjertegarn Incawool
Puikot: 8.00 mm
Menekki: 120 g

6 kommenttia: