perjantai 26. joulukuuta 2014

Pöllöset

Epäilemättä kukaan useammin blogiani lukeva ei ole välttynyt huomaamasta, että tykkään pöllöistä ihan pöllönä. Nyt kun olen muutamia kirjoneuleita tehnyt ja yhä vieläkin kirjoneulotuttaa, päätin kokeilla mihin asti taitoni riittävät.

Törmäsin näihin sukkiin aika lailla silloin kun ohje julkaistiin Ravelryssa ja siitä asti olen näistä haaveillut. Varastossani oli juuri oikeansävyinen tummanruskea vyyhti sukkalankaa ja luonnonvalkoista kaveriksi. Viritin ohjeen valmiiksi pädiin ja toimeen!
(tuo iPad on osoittautunut varsinkin kaaviollisten ohjeiden lukemiseen varsin mainioksi apuvälineeksi, sillä kerrokselta toiselle siirtyminen käy helposti ja kaavion saa suurennettua juuri niin isoksi kun tarvitsee.)

Ohjeen kaaviot olivat selkeät ja helppolukuiset. Kantapään ohjeistusta jouduin lukemaan muutaman kerran ihan ajatuksella, lähinnä niin että missä kohtaa on tarkoitus katkaista lanka ja mistä aloitetaan silmukoiden poimiminen. Vähän tuo poikkesi normaalista, mutta ohjeen mukaan toimimalla tuli hyvä.


Alkuun pelkäsin, että joku onnellinen saa nämä joulupakettiin, sillä ensimmäisellä sovituksella näytti siltä etteivät nuo todellakaan tule mahtumaan jalkaani. Kantapään jälkeen tein uusintasovituksen ja totesin pelkoni turhaksi. Pientä venytystä vaativat ja nätisti sujahtivat jalkaan. Jälleen kerran pingotus viimeisteli pöllöset ja aika lailla siitä asti nämä ovat viihtyneet jalassa. Onneksi ovat ohkaisesta langasta tehty, niin mahtuvat työkenkiin hyvin.

Tein sellaisen huomion neulomisen aikana, että kirjoneule jossa tapahtuu koko ajan, sopii minulle paljon paremmin kuin sellainen missä kuviot tulevat vain esim. varteen ja terään. Olenkin jo suunnitellut tulevia kirjoneuleita, saas nähdä koska kerkeän laittamaan ne puikoille. Tässä olisi nyt pari viikkoa lomaa tiedossa, joten ehkäpä saan jotakin aikaiseksi.


Malli: Viking Ugla
Lanka: Sukka-Puffa ja Austermann Step
Puikot: 2.50 mm

11 kommenttia:

 1. Eipä ollenkaan pöllömmät sukat! ;)

  VastaaPoista
 2. I-h-a-s-t-u-t-t-a-v-a-t. Kertaskaikkiaan. Toinen pöllöhullu ymmärtää tätä pöllöilyä vallan mainiosti.
  Mulla on ollut ohje kirjastossa jo tosi pitkään, mutta en ole saanut vielä kerättyä rohkeutta. Sun sukkasi kyllä nitkauttivat tätä aloittamisen pakkoa hieman eteenpäin - kiitos!

  VastaaPoista
 3. Kyllon pöllöllö pöllöt sukat! Vielä mäkin nuo joku päivä tikutan, kerään vielä vähän rohkeutta.

  VastaaPoista
 4. Kauniit pöllöt. Kyllä pöllöt ovat ihania:)

  VastaaPoista
 5. Nämäpäs ovat kauniit. Työlään näköinen malli mutta varmasti vaivan arvoiset. :)

  VastaaPoista
 6. Onpas ihanat pöllöt! Täällä on kanssa toinen pöllöihminen, laitoin nämä omaankin jonoon odottelemaan tekemistä.

  VastaaPoista
 7. Hurjan hienot! :) Pöllöissä on kyllä jotain jännää. :))

  VastaaPoista