maanantai 26. tammikuuta 2015

Eulaalia Kenkkusen jalanjäljillä

Minulla sattuu olemaan melkoinen määrä pistaasinvihreää Wollmeisen sukkalankaa varastossa. Meinasin niistä viime vuonna tehdä villatakin, mutta toisin kävi eikä tullut takkia. Olen tässä vuoden aikana koittanut kovin tuhota pistaasilankaa pois, mutta vielä en ole saanut aikaiseksi muuta kuin sormikkaat ja pipon Terolle.


Tammikuun alussa minulla oli vähän lomaa ja päätin, että nyt tarvitaan raitasukat. Olin jo jonkun tovin pähkinyt mihin ihmeeseen käyttäisin Wollmeisen Bob-vyyhdin. Ihan ensinnä päädyin raitasukkiin, sillä raitasukitti kovasti sillä hetkellä. Pistaasilanka pääsi yksiväriseksi kaveriksi vähän levottomalle Bobille.

Neljän kerroksen raidoilla pääsin sopivaan rytmiin. Päätin taas astua laatikon ulkopuolelle ja lähdinkin neulomaan varpaista alkaen. Kantapään tein lyhennetyillä kerroksilla ja sukansuu on 1 o kierrettynä, 1 nurin. Vieläkään en saanut jo aiemmin hamuamaani joustavaa sukansuuta, mutta eiköhän tuo käytössä venahda.


Lomallani minulla oli kesken ties kuinka monetta kymmenettä kertaa lempparinäyttelijäni, edesmenneen Matti Raninin muistelmat ja aina nähdessäni keskeneräisen sukkatekeleen, korvissani soi "Trai-trai-trallallaa!". Ei ole siis ihme, että valmistumisestaan saakka nämä Eulaalia Kenkkusen sukat ovat viihtyneet jalassani ihan jatkuvasti.

Kuten arvata saattaa, 150 g vyyhdistä ei tällä menolla paljonkaan kulunut. Aloitin heti perään toisetkin sukat samoilla lankakomboilla, mutta ilman raitoja ei työ etene. Ehkä jonain päivänä ne vielä valmistuvat. En tosin pidättelisi hengitystäni sitä odotellessa, sillä joululahjaksi saatu Sukupolvien silmukat-kirja on puhutellut kovasti viime päivinä ja onpa tuolla muutakin vekkulia keskeneräistä projektia odottamassa... :)

Malli: Omasta päästä
Lanka: Wollmeise Twin väreissä Bob ja Pistazie
Puikot: 2.25 mm

7 kommenttia:

 1. Ei ihme, että raitasukitti. Tuli niin hienot raidat.

  VastaaPoista
 2. Saako nyt sanoa oikein voimasanoin, että onpahan ihan h...tin hienot sukat. Värin iskee justiinsa satasella täällä päässä. Just bongasin tuon Bobin (oon vähän keltanokka WM-jutskissa) ja rakastuin siihen vallan. Oispa kiva nähdä isompanakin pintana sen käyttäytyminen.
  Trai-trai-trallallaa sinne koko viikoksi, siitä tulee hyvälle tuulelle!

  VastaaPoista
 3. Ihanat raidat enteilee selvästi jo kevättä :)

  VastaaPoista