torstai 5. helmikuuta 2015

Kurpitsavanttuut

Ei ole kovin hohdokkaasti alkanut helmikuu täällä päässä. Purkuun on mennyt enemmän kuin on valmistuneita töitä. Mutta joskus se menee näin, eikä asialle mitään mahda.

Jo edellisvuonna valmistuneet kuplalapaset jäivät hieman isoiksi pieneen käteeni ja olen monta monituista kertaa pohtinut, että kyllä alulapaset tarvittaisiin. On jäänyt aika lailla käyttämättä parit lapaset kun ovat sen verran isot. No, kaivelimpa varastoani ja löysin jämänöttösen Wollmeisen Twiniä kurpitsavärissä, josta onkin jo muutamat neuleet tehty. Nöttösessä oli juuri yksinkertaisten lapasten verran lankaa, joten ei muuta kuin tuumasta toimeen.


Muistin, että Ullassa oli joku tovi sitten ollut ohje Wollmeisesta tehdyille lapasille ja sillä ohjeella sitten lähdin neulomaan. Tässä kävi oikeastaan niin, että katsoin ohjeesta suuntaviivat ja loput tein oman mieleni mukaan. Helmet jätin pois lapasista, sillä pääasiassa nämä ovat tosiaan toisten lapasten alla. Toki keväisin ja syksyisin tarkenisi yksilläkin ohuilla hanskoilla, mutta suosin mieluiten sormikkaita leudommilla keleillä.

Peukalokiilat onnistuin jostain käsittämättömästä syystä (telkusta taisi tulla juuri silloin jännä dekkari) sössimään, mutta eipä tuo haittaa lapasten ollessa piilossa toisten alla. Toisaalta, ei virhettä huomaisi ehkä muutenkaan. Vaan kylläpä tuli hyvät lapaset. Kovimmilla pakkasilla ovat päässeet paksumpien lapasten alle ja voi jee, miten on kivaa kun ei lapaset putoa enää käsistä eikä pääse tuuli läpi! Jei!

Malli: Omasta päästä, suuntaviivat BlingBling lapasten ohjeesta
Lanka: Wollmeise Twin
Puikot: 2.25 mm
Menekki: 61 g

8 kommenttia:

 1. Pirteän väriset lapaset! Purkuhomma on tuttua:) Minä olen yrittänyt neuloa yhtiä lapasia, mutta...olen purkanut jo kolme kertaa...Saa nähdä tuleeko niistä mitään.

  VastaaPoista
 2. Miten näin komian värisiä raaskii toisten lapasten alla käyttää? ;)

  VastaaPoista
 3. Wollmeise on kyllä ihan huippulankaa <3

  VastaaPoista
 4. Ihanat ja pirtsakat lapaset :)

  VastaaPoista
 5. Aaaaah, voi kuinka taivaallisen väristä lankaa. Menen hengittämään paperipussiin ja olemaan hitupikkuisen kateellinen upeista tumpuista. Ei niitä saa piilottaa toisten lapasten alle!

  VastaaPoista
 6. Juuri kuin kurpitsat, söpöt. Ei ruudun tälle puolelle peukuissa mitään vikaa näy. Peukutan!

  VastaaPoista
 7. Syötävän ihanan väriset! :D

  VastaaPoista