sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Laskiaissunnuntaina

Uudenvuodenaattona sukatti kovasti ja tahdoin ehdottomasti kokeilla jo tovin varastossani huilannutta punasävyistä Wollmeisea. Sen verran kirjavaa lanka oli, että jouduin hieman käyttämään aikaa mallin etsimiseen. Aikani haettuani löysinkin varpaista aloitettavan mallin, jossa toisella sivulla kiemurtaa palmikko.

Melko nopeasti kuitenkin huomasin, että sukka jää aivan liian isoksi valitulla silmukkamäärällä. Hetken tuumasin ja pohdin toisen palmikon korjaavan tilanteen. Pistin siis muutaman kerroksen purkuun ja tein toisellekin jalansyrjälle palmikon.


Kantapää oli jokseenkin omituinen omaan jalkaani. Aivan liian leveä ja jotenkin vaan epäsopiva. Olisi pitänyt tehdä takuuvarmasti istuva wrap&turn. Mutta, koska kovasti yritin palmikkosooloilustani huolimatta noudattaa ohjetta, en sitten viitsinyt alkaa kantapäätä tuunailemaan, vaikka näin jälkiviisaana olisi todellakin pitänyt.

Turhaa oli kuitenkin yritys tehdä ohjeen mukaan, sillä lopulta huomasin, että olin sijoittanut alkuperäisen sivupalmikon hiukan liian sivuun, joten myöskin toinen palmikko on ikäänkuin väärässä paikassa. No, en viitsinyt ottaa moisesta murhetta, kerrankos näitä sattuu. Hyvät sukat nuo ovat ja jos en itse innostu pitämään niitä, niin tiedän takuuvarmoja kohteita jotka varmasti huolivat sukat itselleen ;).

Malli: osin omasta päästä, alkuperäinen malli täällä
Lanka: Wollmeise Twin
Puikot: 2.25 mm pyöröt
Menekki: 85 g

6 kommenttia:

 1. Kovin kauniit niistä tuli näillä modauksilla, toinen palmikko sopii älyttömän hyvin tuonne toiseen reunaan.
  Hirmuisen nätti tää weeämmä. Onko originelli Aurora yhtä kaunis kuin tämä WD, tiedätkö? Vois olla sellainen kyttäämisen arvoinen väri...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä osaa originaalista Aurorasta sanoa mitään, tämä tsipale on tosiaan ylläripussista joskus tullut :).

   Poista
 2. Ihanan eloisa punainen. :) Täytyypä muistaa tuo vinkki, että jos sukka alkaa vaikuttaa liian suurelta, lisätään yksi palmikko! :D

  VastaaPoista
 3. Todella kauniit! En minäkään jaksa murehtii, jos menee vähän sivuun, sitten vaa sovelletaan!

  VastaaPoista