maanantai 9. maaliskuuta 2015

Kottarainen

Viime toukokuussa käväistiin Tiinan kanssa Tampereella. Kerästä tarttui mukaan kummallekin 3 vyyhtiä jumalaisen kaunista Quince&Co. Sparrow-pellavalankaa. Jo tuolloin tiedettiin, että juuri tälle langalle on suunnittelussa huivimalli ja sitä jäivät pellavaiset odottelemaan.


Tammikuussa pidettiin jälleen Tampere-päivä ja päästiin ihan livenä potkimaan suunnittelijaa peffalle ja hoputtamaan ohjeen viimeistelyssä. Eikä siinä sitten kovin montaa päivää mennytkään, kun ohje kilahti sähköpostiin ja pellavaiset pääsivät puikoille.


Testineulojalla ei ollut sisälukutaito ihan hallussa ja yksi turha purkutoimenpide suoritettiin pienen hämmennyksen vallassa. Muutaman kerran ohjetta tankattuani sitten totesin purkamisen olleen turhaa. Koitin ajatella positiivisesti, ainakin ohjeen silmukkamäärät pitivät paikkansa, eikä suunnittelijan tarvinnut lähteä uusinta-laskutoimituksiin.

Ohje oli selkeä ja hyvin kirjoitettu. Raidat jouduttivat mukavasti sileän osuuden valmistumista eikä tuossa pitsireunassakaan ihan kamalan kauaa mennyt. Doc Martinia katsellessa huivi meinasi valmistua ihan huomaamatta. Pingotukseen pääsyä valmis tekele joutuikin sitten odottelemaan tovin neulojan sairastelun takia. Vihdoin ja viimein kuitenkin sain huivin viimeisteltyä ja kuvatuksi. Ohje julkaistaan kevään aikana :).


Malli: Heidi Alanderin Kottarainen
Lanka: Quince&Co. Sparrow
Puikot: 4.00 mm
Menekki: ~150 g

9 kommenttia:

 1. Tosi kaunis huivi ja väri ja malli :)

  VastaaPoista
 2. Kaunis malli ja ihanan ilmavaa lankaa! Heh, malli on siis kottarainen, ja eikö tuo sparrow ole varpunen... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, en ollut itsekään moista huomannut. Piti oikein käydä tarkistamassa sanakirjasta :D.

   Poista
 3. Komee on Kottarainen! Meidän pitää kuvata joskus kimpassa kaikkien kolmen SparrowKottaraiset!

  VastaaPoista
 4. Kaunis kuin mikä! Ja olen täysin samaa mieltä Sparrowin ihanuudesta, on ehdottomasti yksi suosikkilankoja. Ja sopii näemmä täydellisesti myös huivilangaksi :)

  VastaaPoista