torstai 18. kesäkuuta 2015

18.6.2015

Jokin aika sitten Ryyni postasi raitasukista, joissa värityksenä oli kirkas pinkki ja vihreä. Inspiroiduin välittömästi ja tietysti tahdoin samanlaiset itsellenikin. Mitään suurempaa kiirutta en pitänyt asian kanssa, lankojakaan en viitsinyt tilata netistä sillä halusin päästä näkemään värit "oikeasti". Maaliskuussa sitten käväisin Tampereella koulutuksessa ja samalla reissulla löysin Kerästä vyyhdin Myrkkyä Väinämöisen sport-vahvuudessa. Ärjy jäi odottelemaan sopivaa reissua lankakauppojen huudeille.


Toukokuussa sitten Turussa järjestettiin päiväretriitti. Lankakauppa Titityy oli tulossa paikalle lankoineen ja aatostelin sieltä saavani puuttuvan vyyhdin pinkkiä. Kävi sitten niin, että sport-vahvuista Ärjyä ei löytynyt, mutta ohuempaa Väiskiä kylläkin kumpaakin väriä. Raitasukkiini näin ollen tuli pieni muutos langan paksuuden osalta, mutta eipä haitannut. Nyt varastostani löytyy siis vielä kokonainen vyyhti Myrkkyä, eiköhän siitäkin jotain vekkulia keksitä.


Sukat aloitin varpaista. Käsialani on löystynyt ja tiukentunut vähän väliä, joten oli parempi ottaa varman päälle. Aloitin nimittäin jo kerran varresta nämä sukat ja jouduin purkamaan sukan varren ollessa täysin epäsopiva. Pohdin, että toisesta suunnasta aloitettuna varren lisäyksetkin olisi mukavampi tehdä kun voi hiukan helpommin sovitella teelmää jalkaan. Kolmen kerroksen raidoilla mentiin ja kantapää on tuttu w&t kuten aina ennenkin. Päättelyn tein ompelemalla.


Jonkinlainen fiksaatio tuntuu olevan tuollaisista vastavärisukista, olen sellaiset tehnyt ennenkin ja kylläpä oli kiva hullutella väreillä taasen. Lankaa jäi sen verran mukavasti, että kyllähän siitä toisetkin tuollaiset saisi. Kirjoneulekin vähän kutkuttelisi, mutta saapa nyt nähdä...

Lanka: Louhittaren luola Väinämöinen, väreissä Myrkky ja Ärjy
Puikot: 2.00 mm, 80 cm pyöröt
Malli: omasta päästä

7 kommenttia:

 1. Kattelinkin tuolla ravelryn puolella, että onpas tutun näköinen väriyhdistelmä. Ihanat sukat! :)

  VastaaPoista
 2. Ärjy ja Myrkky ne yhteen sopii, eli ihanan pirteät raitasukat :)

  VastaaPoista
 3. Mahrottoman kivat sukat. Nämä samanpari-eripari -sukat iskee ihan satasella, ja näissä väritys on justiinsa täydellisen ärhäkkä.
  Mainio tuo kivikissa kuvissa!

  VastaaPoista
 4. Ihana väriyhdistelmä! Mua niin harmittaa, kun olin yövuoroissa retriitin aikoihin, enkä päässyt paikalle lankoja ihmettelemään.

  VastaaPoista
 5. Raitasukkia on aina kiva katsella. :)

  VastaaPoista