maanantai 20. heinäkuuta 2015

20.7.2015

Pari viikkoa sitten äiti alkoi pyydellä minulta pitsitakkia. Alkuun suhtauduin asiaan melko penseästi, mutta lopulta annoin periksi. Sopiva mallikin löydettiin, tosin mallin boleropituus venähti suunnitellusti enemmän takkipituuteen.


Koko takin tekemisen ajan oli melko hyvä flow. Hiukan ohjeistus ihmetytti jossain kohdissa ja päätin, että jos en ymmärrä, niin sitten teen oman mieleni mukaan. Koska hankala ohjeistus alkoi hiukan pänniä, päätin neuloa tosi nopeasti päästäkseni eroon typeristä ohjeistuksista. Myöhemmin selvisi, että ihan ohjeen mukaan olin sittenkin tehnyt, ymmärsin siis ohjeen neuvot ymmärtämättä sitä itsekään.


Takaosan pitsiosuus oli älyttömän helppotekoinen. Jossain vaiheessa aloin miettiä, että olenkohan ymmärtänyt jotain väärin, kun pitsiosuus tulee yhtään enempiä purkamatta ja kiroilematta. Mutta ihan siltä se näyttää kun kuuluukin. Viimeisenä kesälomapäivänä päättelin langat ja heitin teelmän pesukoneeseen viimeistelemään itse itsensä.


Helmakaaviota toistin 5 kertaa, jotta saatiin lisäpituutta takille. Ilokseni tämä takki oli oikeasti saumaton, myös nappilistat neulottiin muun ohella. Mitään muuta en niin paljon inhoa, kuin nappilistan silmukoiden poimimista jälkikäteen. Hnngh!

Kuinkas sitten kävikään? Hyvistä aikeista ja sovituksesta huolimatta takki on äidille iso ja minulle ihan sopiva. Onneksi neuvokkaan neulojan vaaterekiltä löytyi vähälle käytölle jäänyt pitsitakki ja näin pidettiin äireekin tyytyväisenä. Voi elämän kevät, etten paremmin sano!

Lanka: Novita puuvilla-silkki
Puikot: 3.75 mm

11 kommenttia:

 1. Sievä neuletakki ja vielä omaan käyttöön :)

  VastaaPoista
 2. Tuli ihan tosi nätti! Ja sopii sulle somasti. :)

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana takki! Tykkään kovasti tuosta takaosan pitsistä.

  VastaaPoista
 4. Kaunis takki, todellakin. Tuollaistahan vois kokeilla, jos tuo pitsiosuuskin on kivutonta neulottavaa :)

  VastaaPoista
 5. Kaunis . Sait ihanan kesäneuleen ja äidille uutta neulomaan...vai ?

  VastaaPoista
 6. Kaunis työ, vaalea väri tuo mallin hyvin esiin.

  VastaaPoista
 7. Kylläpä oli onnellinen sattuma. :) Takki on tosi hieno.

  VastaaPoista
 8. Varsin win-win -tilanne etten sanoisi :-D
  Kauheeta kyytiä olet neulonut. Takki kahessa viikossa *glup*

  VastaaPoista
 9. Kaunis takki! Toinen Hnngh! nappilistojen neulomiselle täältä.

  VastaaPoista