keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

29.7.2015

Neuleretriittipäivä järjestettiin Turussa toukokuun lopulla. Pähkin hurjan kauan mitä neulottavaa ottaisin päiväksi. Riittävän aivotonta, mutta kuitenkin vähän mielenkiintoa ja tietysti sellainen mitä ei tarvitse jatkuvasti katsella vaan voi keskittyä riekkumiseen.


Jännästi tulin valikoineeksi jälleen ihan vaan perussukat. Koska lanka oli niin käheän väristä, laskettakoon se riittäväksi mielenkiinnoksi. Varpaista ylöspäin neulottavat sukat alkavat jo olla sitä aivotonta puolta, vaikka ei siitä kovin kauaa ole kun vannoin etten moisesta suunnasta ikinä tahdo neuloa. Se ei kuulemma sovi mulle. Niinpä.

Hyvällä tempolla sain sukkia neulottua eteenpäin ja riekkuakin kerkesin vallan mainiosti. Ihan valmiiksi asti en sukkia retriitissä saanut, mutta seuraavalla viikolla ollessani pakkolevossa tulivat nämäkin valmiiksi.


Koska olen yleensä ollut melko tyytymätön tiukkoihin resoreihin, päätin opetella välillä jotain uutta tekniikkaa. Tein päättelyn ompelemalla ja lopputulos oli huomattavasti parempi kuin aikaisemmat päättelyt. 

Lanka: Schoppel-Wolle Zauberball
Puikot: 2.25 mm
Menekki: ~90g

6 kommenttia:

 1. Nam! Just hyvin pääsee hienoakin hienompi väri oikeuksiinsa.

  VastaaPoista
 2. Mitkä namuset ovatkaan:) Minäkin yleensä ompelemalla päättelen tuosta suunnasta neulotut. Nyt tavoitteena on koettaa vielä muitakin hyväksi mainittuja tapoja. Tykkäisin neuloa sukat juuri noin päin - jotenkin helpompi arvioida menekkiä ja suunnitella varren pituuttakin.

  VastaaPoista
 3. Hei, sinut on haastettu ja haaste löytyy blogistani. :)

  VastaaPoista
 4. Ihanat värit eivät kaipaa sen kummempia kommervenkkejä - kivat sukat. :)

  VastaaPoista