maanantai 24. elokuuta 2015

Esaijas

Innostus kehräämiseen syttyi aika lailla äkillisesti Turun päiväretriitissä. Porukat olivat tuoneet paikalleen omia rukkejaan ja hurruuttivat huikean värisiä kuituja säikeeksi. Olin ihan myyty.

Ensin ostin värttinän ja hiukan kuitua. Homma alkoi sujua vasta, kun sain yhden toverin Jyväskylästä opettamaan kädestä pitäen kuinka ja miten. Mukavasti sain säiettä aikaiseksi, mutta siihen se sitten loppuikin kun en kertakaikkiaan osannut enää värttinältä kertaamista.

Rukkikuume alkoi vaivaamaan tosissaan. En jaksanut kauaa kuumeilla, vaan heinäkuun alussa yksinkertaisesti tilasin tuon kauniin pystyrukin Woolmakersilta. Kiitos isälle lahjasta!

Vihdoin sitten 23. heinäkuuta saapui paketti Hollannista ja sisältä kuoriutui Esaijas.Välittömästi oli päästävä kokeilemaan rukkia. Hienosti se rullasi ja kehräsinkin aika tiuhaan tahtiin pari harjoittelurullallista Polwarthista sekä BFL:stä.

Muutamien harjoittelukuitujen ja säätöjen opettelun jälkeen olen saanut aika mukavannäköistä lankaa aikaiseksi. Laitetaan nyt kuvat näytille, ei ihan ekoista, mutta vielä aika muhkeista langoista.


Vasemmalla Zelda's dippins Topsy, Corriedale 100 g
Valmis vyyhti 95 g, 87 metriä. Kerrattu kaksisäikeiseksi.

Oikealla Zelda's dippins Topsy, White Polwarth 120 g
Valmis vyyhti 117 g, 58 metriä. Kerrattu kaksisäikeiseksi.

Näistä en varmaankaan kämmekkäitä kummempaa saa neulottua, jos niitäkään, metrit nimittäin eivät taida ihan riittää. 

Tästä herkkupalasta tosin olen jo harkinnut tekeväni ensi talveksi Rikke-pipon


Zelda's dippins Topsy, Polwarth 115 g
Valmis vyyhti 114 g, 250 metriä. Kerrattu kaksisäikeiseksi.

Seuraavaksi aion opetella yhden hurmaavan värisen kuidun kanssa ketjukertaamista. Onneksi on Youtube-videot ja mahtava ystävä puhelimen päässä, joka aina auttaa ja neuvoo tilanteessa kuin tilanteessa. Kiitos Tiina-ystäväni!

4 kommenttia:

 1. Sä olet kyllä vikkelään innostunut, opetellut ja onnistunut tuossa kehruuhommassa! Mahtavaa! Etenkin kun muistan sun sanoneen mun rukkia hankkiessa:"Ihan tylsää, kun sä vaan kehräät sitten, etkä neulo enää yhtään. " :D Niin ne tilanteet muuttuu! Haha!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä tikulla silmään joka vanhoja muistelee :P.

   Poista
 2. Tervetuloa pimeälle puolen kehrääjien joukkoon. :D Mutta nyt jäi kauheesti kutittelemaan, että mistä tulee tuo nimi, Esaijas?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esaijas Kohennuskeppi tai Esaijas Ranstakka. Nämä ovat Urho Kekkosen käyttämiä salanimiä lehtikirjoituksissa ym.

   Poista