maanantai 7. syyskuuta 2015

Georgia on my mind

Pari vuotta sitten hankin Wollmeisen Twiniä villatakkia varten. Ei tullut silloin villatakista valmista, vaan purkuun meni ja lanka pääsi takaisin kaappiin huilaamaan.


Tänä syksynä sitten päätin neuloa tuon pistaasinvärisen lankakasan pois kuleksimasta. Ohje löytyi massiivisen etsinnän jälkeen ja koska tuossa vaiheessa olin ostanut kolme ohjetta vain huomatakseni, että ne sisältävät suuresti inhoamani aloitustyylin (provisional cast on, hrrr), päätin jututtaa hiukan ohjekokelaan suunnittelijaa. Kerroin speksit, joita odotan ohjeelta ja speksit joita en toivo ohjeessa olevan ja jäin odottamaan vastausta pallon toiselta puolelta.


Parin päivän kuluttua ilahduin lukiessani vastausta suunnittelijalta, ohje oli juuri sellainen kuin olin arvellutkin sen olevan.

Ei siinä sitten muuta kuin lanka puikoille ja töihin. Ohje on yksinkertaisuudessaan aivan mahtava! Ei saumoja, ei nappilistan poimimista jälkikäteen, ei mitään ylimääräistä kikkailua. Ainoat asiat, joihin alkuvaiheessa täytyy kiinnittää huomiota on raglanlisäykset hihoja varten, yksi ainaoikein-raita ja nuo rypytykset etu- ja takakappaleissa. Kun nämä asiat on tehty, niin jäljellä on vain halutunmittaisen helman neulonta.

Jännitin vähän kuinka takki istuisi päälleni kun vartalo-osaan ei tehty laisinkaan lisäyksiä, mutta eipä tuossa ongelmaa ollut. Hyvin istuu.


Helman päättely tehtiin ompelemalla. Siinä vaiheessa kun otin lankaa talteen päättelyä varten, olisi jo tarvinnut ymmärtää mitä olen tekemässä. Päättely kesti monta tuntia ja järkyttävän pitkä päättelylanka oli jatkuvasti solmussa. Lanka veti myös aivan ylikierroksille ja yhä pahempaan solmuun eikä ärräpäiltä vältytty. Lopulta sain kuitenkin päättelyn tehtyä ja kyllä se oli kaiken vaivan arvoinen.


Napit löytyivät äidin nappilaatikoista. Ensin meinasin laittaa ihan muovinapit, mutta nämä ihastuttavat vanhat metallinapit osuivat sormiini nappipurkista ja tuolta seisomalta pyörsin päätökseni muovinapeista. Ja kyllä nämä hyvin sopivatkin takkiini. Niin mukavaa oli tämän takin tekeminen ja lopputulos kertakaikkiaan ilahduttava, että aion jossain vaiheessa tehdä samanlaisen mustana.

Malli: Georgia
Lanka: Wollmeise Twin
Puikot: 3.50 mm

14 kommenttia:

 1. On kyllä kauniin vihreä ja kivan mallinen villatakki. (:

  VastaaPoista
 2. Upea takki! Malli alkoi kyllä kovasti kiinnostaa...

  VastaaPoista
 3. Mä aioinkin kysyä, mistä nuo napit ovat peräisin. Sopivat meinaan tosi nätisti takkiin. :) Ihana on koko pistaasinainen!

  VastaaPoista
 4. Kaunis ja istuva malli. Väri passeli.

  VastaaPoista
 5. Upea takki! Tuo pistaasi on kyllä ihana väri!

  VastaaPoista
 6. Tää on niiiin hieno ja istuu sulle huisin hyvin. Meinaa iskeä täälläkin neuletarpeita päälle.

  VastaaPoista
 7. Onpa todella kaunis ja istuva malli; aivan ihana.

  VastaaPoista
 8. Voi jessus kun on kiva! Malli on tosi kiva, pelkistetty, vähän laiken kanssa passaava. Koska rrrrakastan juuri tällaisia vihreitä, väri tekee takista silmissäni aivan napakympin!

  VastaaPoista
 9. Ihana takki! Selkeä mutta kuitenkin yksityiskohdilla rikastettu. :)

  VastaaPoista
 10. Tosi kaunis takki ja sopii sulle hirmu hyvin!

  VastaaPoista
 11. Hyvän näköinen takki! Mitä provisional cast onia olet ennen käyttänyt, kun et siitä tykkää? Sehän on ihan simppeli, kun valitsee oikean tavan, eli sen, jossa silmukat luodaan virkkaamalla suoraan puikolle. Kun tulee sen aika, luontilanka purkautuu yhdellä vedolla.

  VastaaPoista
 12. Kaunis takki!
  Minäkin olen käyttänyt tuota virkkuukoukun avulla luomista, ja se on kyllä helppoa. Suosittelen. =)

  VastaaPoista