sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Keltamulta

Meinasi olla hiukan pitkissä kantimissa näiden sukkien valmistuminen.


Käytiin syyskuun lopulla Roomassa ja reissuneuleeksi valikoitui, yllätys yllätys, sukat. Pillars on semmoinen malli, jota olen halunnut kokeilla jo monta kertaa, mutta meinaamiseksi on aina jäänyt.

Harmillisesti lentokoneeseen ei saa metallipuikkoja, saati sitten metallipyöröjä, jotka ovat nykyään ihan ehdottomat itselleni sukanneulonnassa. Eli 2 mm:n hammastikut ja väinämöislanka projektipussiin ja eikun menoksi!


Silmukat loin vasta koneessa ja totesin tuossa vaiheessa, että puikkojen kesto saattaa olla hiukan heikkoa. Minulla oli mukana yksi varapuikko. Koneessa en kovin paljon jaksanut neuloa ja jatkoin sukkaa vasta hotellissa viimeisenä päivänä.

Kerkesin neuloa sukanvartta kymmenisen senttiä kun katkesi ensimmäinen puikko. Ok, otetaan varapuikko käyttöön. Ennen kantapäätä katkesi toinen puikko. Ei hätää, voinhan siirtää silmukat kolmelle puikolle. Kunnes katkesi kolmas puikko ja neulojaa jurppi kuin oravaa pakkasella.


Kotiin päästyä kävi mielessä haudata sukkaprojekti johonkin laatikkoon ja unohtaa sinne. Päätin kuitenkin reippaasti jatkaa sukat hamaan loppuun asti, eihän sitä sovi pistää hukkaan hyvää lankaakaan. Raakasti sitten vain vaihdoin puikot metallisiin ja jatkoin siitä mihin olin jäänyt. Onneksi mallineule oli hurjan helppo eikä sitä kovin paljon tarvinnut telkkua katsellessa miettiä. Ei näissä sitten päivää kauempaa mennyt kun pääsin neulomaan kunnollisilla puikoilla.

Sukkien kuvaus suoritettiin neulojatoverin toimesta Tampereen ihanimmassa lankakaupassa. Ei sitä ihan joka päivä tule seisoskeltua miltei näyteikkunassa ;).

Malli: Pillars
Lanka: Louhittaren Luola Väinämöinen
Puikot: 2.00 mm

8 kommenttia:

 1. Hihi, näyteikkunan tyttö! <3 Nuo on kyllä komeet sukat, ihan alkaa himottaa laittaa jotain keltasta puikoille.

  VastaaPoista
 2. Upeat sukat! Kuulinkin että olitte käyneet Tampereella. Olisipa ollut mukava törmätä Kerässä...

  VastaaPoista
 3. Kauniit. Mulla oli kanssa keväällä samanmoinen jännitysmomentti, mutta sain hammastikut pysymään yhtenä kappaleena. Joskin sitten niillä tehdyt sukat olivat vähän turhan lörpöt, kun oli pakko löysäillä.

  VastaaPoista
 4. Kaunis malli (sekä sukka- että kuvaus-! :D) ja ihan mahtava väri!

  VastaaPoista
 5. Kivat sukat ja kuvaus miljöö.

  VastaaPoista