sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Westbourne

Lokakuun alussa pidettiin taas perinteikäs Tampere-päivä. Aamupalan jälkeen siirryttiin Kerään neulomaan ja tutustumaan lankatarjontaan.  Ihastuin kaupassa mallineuleena olleeseen Westbourneen ja koin voimakasta tarvetta saada itsellekin samanlainen.

Ei varmaan tule ihan täydellisenä yllätyksenä, että mopo lähti käsistä ihan totaalisesti. Poistuin Kerästä kassillinen Isagerin Meriliniä matkassani ja taisi siellä kassissa olla pari settiä silmuccamerkkejä ja pyöröpuikkojakin.


Aloitin ohjeessa suositelluilla puikoilla, mutta aika pian huomasin neulepinnasta tulevan turhan löysää. Puikot siis pienemmiksi ja uusi aloitus. 

Hihat ovat yhden koon pienemmät (melkein kaikissa takeissa tai paidoissa hihat jäävät liian isoiksi, mikäli teen ohjeenmukaiset) ja valkoiset raidat ovat kahden kerroksen levyiset kuten päiväversiossa kuuluikin. Hihoihin ei raitaväriä enää riittänyt, joten ne jäivät yksivärisiksi. Lisäksi helmassa ja hihansuissa tein viimeiset kerrokset ainaoikeaa reippaan rullaamisen välttämiseksi. Ohjeenmukainen viimeistely siis tosiaan rullasi helmaa ylöspäin niin paljon, etten halunnut jäädä arpomaan kuinka kävisi pesun jälkeen. Päättelynkin vaihdoin yarn over bind offiksi joustavuuden vuoksi.


Tässä mallissa käytettiin runsaasti lyhennettyjä kerroksia, niska muotoiltiin edellämainitusti heti alkuun ja lopuksi myös helman etu- ja takaosa. Ajattelin ensin, etten viitsi helmaan moisia tehdä laisinkaan, mutta katseltuani tarkemmin muiden projekteja päätin tehdä kiltisti kuten ohjeessa sanotaan. Ja onneksi tein, sillä lopputulos on tosi kiva. Sivuihin jäi siis tuollaiset kuvassa näkyvät lyhyemmät siivut, ovat kyllä vekkulit.

Tällä kertaa olin sen verran ovela, että neuloin paidalle mittaa vähän reilummin. Aikaisemmin kaikki villapaitani ovat kutistuneet käytössä pituudesta ja niin kävi myös tämän paidan kanssa. Joten kerrankin, kerrankin paidassani  on riittävästi mittaa.

Oli tämä kyllä sellainen projekti, että tuskin jää viimeiseksi Westbourneksi kaapissani. Niin kiva paita, etten tiedä miten päin olisin. Tehkää tekin oma raitapaita!

Malli: Westbourne
Lanka: Isager Merilin
Puikot: 2.75 mm ja 3.25 mm

15 kommenttia:

 1. Kaunis Westbourne! Ja Merilin - mikä ihana lanka!

  VastaaPoista
 2. Näyttääpä tosi hyvältä! Tuo lanka on kyllä kiinnostavaa mutta vielä en ole siihen päässyt tutustumaan.

  VastaaPoista
 3. Siitä tuli kyllä upee! Kannatti ohohups-ostostella Kerässä. :D

  VastaaPoista
 4. Ihana, ihana Westbourne! Ja samat sanat Merilinistä. :)

  VastaaPoista
 5. Ei saa tämmöttisiä houkutuksia postailla, kun olis kaikkea muutakin jonossa. :D

  VastaaPoista
 6. Tämähän valmistui nopeasti! Ihanan värinen ja ihanat raidat!

  VastaaPoista
 7. Kaunis paita. Helman kaarroke sopiikin malliin täydellisesti.

  VastaaPoista
 8. Tosi nätti! Tarttis kokeilla Meriliniäkin (ja kutoa tuo paita listalta pois). :)

  VastaaPoista
 9. Kyllä onkin kaunis paita, en yhtään ihmettele että sellainen piti saada. Sopii sulle hyvin!

  VastaaPoista
 10. Tyylikkään näköinen. Kyllä todellakin "kelpaa" esitellä. Tuosta oli pitkäksi aikaa. Ihastuin.

  VastaaPoista