maanantai 1. helmikuuta 2016

Ässä hihassa

Sovittiin Tiinan kanssa pienestä neulevaihdosta. Tarvitsen alpakkaiset villasukat, koska minulla on hurjan huono ääreisverenkierto ja varsinkin nukkumaan käydessä jalat ovat aivan jääkalikat. Alpakka on tässä käyttötarkoituksessa aivan ykkönen. Alpakkalanka on vaan kovin ongelmallista pöllyämisen takia, menen aivan tukkoon sen neulomisesta, joten päädyin pyytämään vähän apuja.


Lupasin tietenkin neuloa vastavuoroisesti jotain Tiinalle. Olin melko yllättynyt, kun valinta osui irtohihoihin. Olin pohtinut, että ehkä polvisukat tai jotain muuta sen kaltaista saattaisi olla toiveissa. Hetken aikaa projektikuvia katseltuani olin vakuuttunut, että saatan itsekin tarvita irtohihat!


Halusin tehdä hihat jostakin aivan ihanasta langasta. Lisäksi metrien piti täsmätä ainakin suurin piirtein ohjeessa olevaan lankaan. Langanmenekistä oli hiukan epävarmuutta, enkä ollut varma riittäisikö joku oman kaapin yksittäisistä vyyhdeistä hihoihin (jälkiviisas huomauttaa, että olisi riittänyt oikein hyvinkin). Päädyin siis selailemaan Etsyä ja pienen hakemisen jälkeen löysinkin kaupan, jossa oli tarjolla herkullisen väristä merinoa.


Ohjeen kanssa jouduin hiukan säveltämään, että saatiin Tiinalle sopivat hihat. Mutta aika pienellä laskemisella pääsin kumminkin. Ohjeesta poiketen hihoihin lisättiin vielä nuo älyttömän kätevät peukkureiät ja kyynärpäiden paikat jäivät saajan toiveesta pois.

Lanka oli aivan mielettömän pehmoista neuloa ja tuntuu mukavalta ihoa vasten. Lämpöäkin tuntui riittävän, ainakin sen varttitunnin aikana, kun hihoja kuvattiin. Lankaa kului hiukan vajaa 100 g. Ja se väri, ihana ♥. Ihan nappiin siis! :)

Malli: Philosopher sleeves
Lanka: SnailYarn Merino Twist
Puikot: 2.50 mm ja 2.75 mm
Koko: S

9 kommenttia:

 1. Aika ihanat. (: Alan itsekin vakavasti harkita vastaavia. Villasukat mulla on aina juurikin myös tuon (olemattoman) ääreisverenkierron takia mutta kyllähän nää kädetkin aina välillä jäässä on...!

  VastaaPoista
 2. Hienot! Mäkin just nyt huomasin, että tommoset olis hyvät!

  VastaaPoista
 3. On kauniit! Helpotti oloa heti, kun luin, ettet sinäkään pysty alpakkaa neulomaan tuon pöllyämisen takia. Muutenhan se on niin pehmeää ja kauniita värityksiä löytyy.
  Terveisin neulova isoäiti

  VastaaPoista
 4. Kauniit! :) Irtohihat ovat tosi hyvä lämmike - juuri se pieni lisä, mitä tarvitaan siihen, että "siedettävästä lämpötilasta" päästään "mukavan lämpimään". :)

  VastaaPoista
 5. On nää kyllä huiput! Harmittaa, etten voi töissä näitä pitää, haluaisin nimittäin pitää näitä koko ajan. Kiitos! :*
  Ja olipa kerrassaan hauska tätä lukea, sillä mullon täällä sitä pöllyalpakkaa just puikoilla ja sun sukat tulonpäällä!

  VastaaPoista
 6. Mainiot hihat! Miksen ole aiemmin tajunnut, että minäkin tarvitsen juuri tuollaiset?!

  VastaaPoista
 7. Onpahan veikeät! En olekaan tajunnut, että juuri tällaiset tarvisin itsellekin, ihan vaan koska ne on sikamakeet <3

  VastaaPoista