torstai 10. maaliskuuta 2016

10Days

Meinasi mennä tämän paidan tekeminen vähän sellaiseksi Iisakinkirkko-tyyppiseksi ratkaisuksi. Langat hankin jo joulukuun alkupuolella, mutta kai elämä sitten tuli väliin ja paidan neulominen jäi sikseen.


Langat huilasivat varastossa vielä melko pitkälle talveen, kunnes joku viikko sitten juteltiin toverin kanssa järkevistä ja kaheleista KAListeluista, joita olisi hauska toteuttaa. Sovittiin, että ensin neulotaan ne "pakolliset" ja järkevät paidat ja takit pois varastoja kuluttamasta ja vasta sitten on sen kahelin aika.

Otin ensimmäiseksi järki-KAListelukseni tämän Suvi Simolan 10Days-paidan. Olin vuodenvaihteen jälkeen kääntänyt takkini täysin paidan värien suhteen enkä olisi enempää voinut inhota vaaleanruskeaa lankaa. En kumminkaan halunnut heittää hukkaan jo ostettuja lankoja, joten hammasta purren ryhdyin työhön.

Melko lailla riepoi ainakin puolet neulonta-ajasta. Ensin nyppi langan väri ja sitten olin varma, että paidasta tulee ihan karsea rätti enkä ikinä tule sitä pitämään. Mainitsinko jo, että langan väri nyppi ihan hillittömästi? Harmitus ei kuitenkaan estänyt vähän muokkaamasta ohjetta omaan mieleen sopivaksi. Jätin tuon V-aukon huomattavasti lyhyemmäksi, mitä ohjeessa oli ja olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen. Ensin jopa meinasin, että jätän napit ja renksutkin pois, mutta ihan hyvä, että lopulta ne sitten tein. Vaalea lanka raikastaa kokonaisuutta kivasti.


Niin, kaikesta inhoamisesta ja riepomisesta huolimatta tästä tuli tosi kiva paita. Laitoin rinnuksiin sievät koristenapit, mutta käytännöllisyyden vuoksi helmarenksun kohtaloksi koitui ihan oikea ja kunnolla ommeltava nappi. Se koristenappi nimittäin otti jo kerran takin helman kanssa yhteen ja hävisi. Istuin sitten työmaalla kokouksessa roikkuvan helmarenksun kanssa ja kirosin raskaasti.

Mutta, kaikkien vastoinkäymisten jälkeen voisin tehdä toisenkin samanlaisen, tosin vähän räyheämmissä väreissä. Lisäksi haluan mainita, että paita suoriutui puikoilta yhdeksässä (9) päivässä.

 
Malli: 10Days
Lanka: Drops Baby Merino
Puikot: 4.00 mm

11 kommenttia:

 1. Kivat kuvat ja kiva paita! Kannatti tehdä! Mutta onko se siis vaaleanruskea? Näyttää roosalta?

  VastaaPoista
 2. Ah, käytännölliset ja kivat paidat on kyllä varmasti vähän tylsiä tehdä. (: Itse olen tehnyt eläissäni vain kaksi paitaa (tämän ja tämän), eikä kumpikaan niistä ollut ihan tavanomainen... Sittemmin en ole malttanut paitaprojekteihin tarttua, kun on ollut kaikkea muuta. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisaalta käytännölliset ja kivat paidat on ihan täydellisiä tv-neuleita. Ei tässäkään kauheesti tarvinnut miettiä, niinkuin ei muissakaan paidoissa, joita oon tehnyt :P.

   Poista
  2. No aivan varmasti! (: Hoh, muotoilinpa muuten hassusti tuon kommentin (en tosiaan tarkoittanut, että pitäisi olla jotain erikoista aina!) Kyllä tämmöisiäkin neuletöitä pitää siis olla! Parasta neuleterapiaa. Ja mulla uuden paitaprokkiksen aloittaminen odottaakin lähinnä sopivaa lankaa ja mallia. ;)

   Poista
 3. Nopeasti se kyllä tuli valmiiksi, kun vaan ryhdyit hommiin! Viisaasti ja järkevästi etenemme kohti aivan järjettömiä kaheli-KALeja. :D

  VastaaPoista
 4. Nätti pusero! Tuo väri ei kyllä oo mun lempivärejä mut sopii sulle tosi nätisti =)

  VastaaPoista
 5. Vallan mainio paita! Kivat nuo "nappisysteemit" :)

  VastaaPoista
 6. Paita yhdeksässä päivässä?! Sä oot aika kone.
  Ja sulla on ihana tukka, tosi-tosi kiva <3

  VastaaPoista
 7. Kiva paita! Mun koneella/silmissä se ei näytä vaaleanruskealta vaan roosalta. Näin ne näytöt valehtelee! =)

  VastaaPoista