sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Retro

Olen pyrkinyt lankaostoissani viime aikoina jonkinlaiseen järkevyyteen. Toisin sanoen en osta enää hulluna yksittäisiä lankakeriä pyörimään varastoon, koska "se näytti kerällä niin kivalta". Sen sijaan olen keskittänyt ostoni lähinnä määrään paidallisia kerrallaan ja lankojen pitää olla laadukkaita ja ns. kunnollisia.Niinpä olinkin haukkana paikalla, kun kanssaneuloja joku aika sitten myi paidallista WM Purea värissä Kürbis. Kuten tiedätte, en voi vastustaa tuota väriä, en millään. Se vaan passaa minulle niinkuin nenä päähän.Aloitin tästä langasta jo alkuvuodesta tätä samaa neuletta, mutta jotakin jäin ihmettelemään joko ohjeessa tai neulepinnan muodostumisessa ja paita meni purkuun.Muutama viikko sitten möngin varastossani ja kurpitsapussi sieltä huutelikin ponnekkaasti. Kontrastiväriksi nappasin kurpitsaan hyvin sointuvan tollkirschen. Jo kerran aloitettu neulekin alkoi tuntua hyvältä idealta ja nytpä ei ollut kummallisuuksia ohjeessa eikä neulepinnassa. 


Täytyy kyllä myöntää, että kaula-aukon lopullista muodostusta vähän pohdin etukäteen, että laskeutuuko se nätisti muun neuleen mukana. Pelko oli kuitenkin turha, sillä pesun jälkeen paita istui kaikilta osin älyttömän hyvin. Hiukan hermoilin tuon kontrastivärin käyttöä, sillä tollkirsche-vyyhti olikin WM Twiniä. Tässäkin huoleni osoittautui täysin turhaksi, eipä tuo lankojen pieni paksuusero näy millään lailla valmiissa neuleessa


Kaiken kaikkiaan olen aivan järjettömän tyytyväinen sekä valmiiseen neuleeseen, mutta myös koko neulomisprosessiin. Paitaa oli aivan älyttömän kiva tehdä! Ohje puolestaan oli todella hyvin kirjoitettu, sitä oli helppo seurata eikä missään vaiheessa päässyt putoamaan kärryiltä. Jokaisten lisäys- ja kavennuskierrosten jälkeen listattiin silmukkamäärät, jotka puikoilta pitäisi löytyä. Jokaisen koon silmukkamäärät, kavennusten määrät ja lisättävät tai kavennettavat silmukat oli tarkasti omissa lokeroissaan eli oman koon ohjeistusta oli naurettavan helppo seurata. Kyllä tykkään tällaisista ohjeista!

 Malli: Antler
Puikot: 3.00 ja 3.50 mm
Lanka: Wollmeise Pure (Kürbis), WM Twin (Tollkirsche)

10 kommenttia:

 1. Kovin nätisti istuu sulle tämä paita. <3

  VastaaPoista
 2. Tuli kyllä hyvä! Ja toi kaula-aukko on myös tosi kaunis. :)

  VastaaPoista
 3. Upea paita, tulisen värinen! Just tuollaisia kaikkien neuleohjeiden pitäis olla :)

  VastaaPoista
 4. Kaunis paita, todella kaunis ja sopii sulle upeasti!
  Ollaan melki värisiskot :D Mulla on suunnitteilla yhdistää Mörchen ja Tollkirsche paidaksi tai takiksi. Langat ois jo.
  Mulla on Antler kirjastossa myös, siinä on kivan oloinen tuo kaula-aukko (tai pääntie tai jotain). Monissa malleissa kaula-aukko on niin iso että hirvittää, tässä ei ole. Loistavaa kuulla, että se ihan oikeasti toimii.

  VastaaPoista
 5. Kaunis paita, taisin tästä jo Ravelryssa tykätä!
  Kiva kuulla, että ohje oli hyvä, kannustaa ostamaan. Yksi tämän suunnittelijan ohje minulla on jo kauan ollut kirjastossa. Pitäisiköhän se neuloakin seuraavaksi...

  VastaaPoista
 6. Tosi nätti paita ja aivan ihanat värit. Pitääkin käydä kurkkaamassa tuo ohje.

  VastaaPoista
 7. Tosi kaunis paita, upean värinenkin!

  On muuten harmillisen tuttua tuo yksittäisten kivojen kerien ostaminen... Kovasti olen minäkin siitä tavasta yrittänyt pois, mutta välillä aina lipsahtaa. :)

  VastaaPoista
 8. Hieno! Upea väri. Sopii sinulle mainiosti.

  VastaaPoista