sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Arkistojen kätköistä

Selailinpa aikani kuluksi projektejani ja vastaan tuli pipo, jota en ole esitellyt täällä plokissa laisinkaan!

Yllättäen minulla ei juurikaan ole sanottavaa tämän pipon neulomisprosessista, sillä valmistumisesta on kohta kaksi vuotta aikaa. Sen muistan kyllä hyvin, että pohtiessani tämän pipon aloitusta, etsiskelin pöllöjen silmiksi tulevia siemenhelmiä ties kuinka monesta muuttolaatikosta, mutta turhaan. Tilailin sitten harmissani uusia helmiä, että pääsisin aloittamaan työn. No, ne pannahiset löytyivät lopultakin projektikassin pohjalta.


Tosiaan, alkuperäisessä ohjeessa pöllöille ommellaan napit silmiksi, mutta koska en juurikaan mistään ompelemisesta kauheasti välitä, niin pujottelin siemenhelmet silmiksi ja mielestäni ne ovat kyllä oivat! Silmien paikkaa joudun hieman kyllä hakemaan, mutta en mahdottomasti. Olen kirjannut muistiinpanoihin, että kerroksella 15 helmet on laitettu paikoilleen.

Pipon valmistumisen jälkeen totesin ettei tuo kuitenkaan oikein istu nuppiini. Näin ollen luovutin päähineen eteenpäin ystävälleni, joka ihastui pipoon ensinäkemältä aivan ikihyviksi. Luulen, että tuon pipon kanssa olen kokenut hankalaksi lyhyen hiusmallin, joka alkaa näinä aikoina olla kasvatettu pois. Voisinhan tuollaisen toisenkin vielä kutiloida, mikäli löydän oikeanlaista lankaa varastoistani.

Malli: Who?
Lanka: Cascade Yarns 220
Puikot: 4.00 mm
Lisäksi: 20 kpl 5/0 siemenhelmiä

3 kommenttia: