tiistai 24. toukokuuta 2016

Earth&Sky

Kevään korvalla havahduin siihen, että juurikaan huiveja ei ole tullut tehtyä viime aikoina. Itseasiassa, viimeksi huivi on puikoilla viihtynyt viime vuoden heinäkuussa. Moinen vääryys oli korjattava ensi tilassa!


Katselin vähän Ravelry-suosikkejani ja pitkään pohdiskelin tätä Stephen Westin Earth&Sky-huivia. Pohdiskeluihin liittyi melko vahvasti epäilys mahtaisinko laisinkaan osata noin monimutkaisen näköistä huivia tehdä.

Haastattelin aiheesta jo kertaalleen huivin neulonutta toveria ja suuren kannustuksen saattelemana iskin ohjeen ostoskoriin ja aloin tutkailla ohjetta. 


Sehän nyt lienee selvä, että värivalinnassa meni pieni ikuisuus. Meinasin ensin pitäytyä keltaoranssiruskea-linjassani, mutta jossain käsittämättömässä mielenhäiriössä päätin astua mukavuusalueen ulkopuolelle ja käyttää hiukan reippaampia värejä kuin normaalisti.


Pienistä alkuvaikeuksista huolimatta huivi neuloontui ihan näpsäkästi loppuun. Lankojen riittämistä jännitin kyllä alusta loppuun asti ihan huolella. Kaakao oli ainoa väri, jota minulla oli täysi 100 gramman vyyhti. Ärjyä ja Myrkkyä oli jäljellä reilu 50 g kumpaakin väriä. Arvelin, että ainakin M-kokoon riittävät hyvin, hyvällä tuurilla riittävät jopa L-kokoon. Ja isompi koko tuli ihan heittämällä, pienet nöttöset jäi pinkkiä ja vihreää jäljelle.

Oli muuten kullan arvoinen neuvo päätellä saman tien edellisen osion langanpätkät. Hiukan se turhautti alkuun, mutta oli kyllä ihan viisasta. Etenkin kun sitä pääteltävää lankaa oli muutenkin aivan riittämiin.

Malli: Earth&Sky
Lanka: Louhittaren Luola Väinämöinen
Puikot: 3.50 mm

8 kommenttia:

 1. Upea huivi! Kaunis, rohkea värivalinta. Ja kyllä, langanpäät pitää päätellä heti, säästää kovasti hermoja!

  VastaaPoista
 2. Ompas se kaunis! Itseasiassa eilen selailin Stephenin huivimalleja, niitä hillityimpiä, ja tämä on kyllä yksi potentiaalinen vaihtoehto tehtäväksi :)

  VastaaPoista
 3. Hieno on! Jännästi tuo Ärjy nykyään näyttää hyvältä omiinkin silmiin, ja just tilasin pinkkiä lankaa Hopeasäikeeltä. :)

  VastaaPoista
 4. Kyllä tuo Kaakao pehmentää noita remuvärejä aika mallikkaasti, tää ei näytä niin hurjalta, kuin miltä kuulosti. Kaikessa pehmeydessään on kyllä kaunis, hyvät värivalinnat!

  VastaaPoista
 5. Todella kaunis huivi! Tykkään myös väriyhdistelmästäsikin. Miekin joskus yritän valita uusia värejä, mutta en mitenkään hyvällä menestyksellä.

  VastaaPoista
 6. Kaunis huivi ja mainiot värit!

  VastaaPoista
 7. Vekkuli rakenne huivissa. :) Kivat on väritkin.

  VastaaPoista