maanantai 1. elokuuta 2016

Splitbark

Muutama päivä ennen neulefestareille lähtöä höpöteltiin toverin kanssa puhelimessa ja tuli juttua valokuvauskurssille mukaan otettavasta kuvausrekvisiitasta. Ohjeistuksessa oli maininta langasta ja neuleista. Siinä vaiheessa tosiaankin sitten hiffasin, että lankaa saan kyllä paikan päältäkin kurssille vietäväksi, mutta mitään jo valmistunutta ja kuvaamatonta neuletta ei kyllä löydy.Aikaa oli tosiaan kolme päivää kursia kasaan jotain nättiä ja kivaa. Päädyin sitten näihin Stephen Westin suunnittelemiin Splitbark-lapasiin (master itse totesi niiden olevan ihan vintagea hänen malleistaan). Lanka on DK-vahvuista, mutta voi pojat miten nopeasti nämä valmistuivat! Valikoin lapasten väriksi reippaan oranssin, vihreät napit passasivat minusta loistavasti tykö. Ennen lapasplokkeihin laittamista epäilin hiukan kenen käsiä lämmittämään nämä lapaset mahtavat päätyäkään, sillä aika nafteiksi jäivät. Mutta jälleen kerran pingotus pelasti, nyt lapaset istuvat kuin hanska!


Kuvausrekvisiittana lapaset toimivat vähän huonosti, sillä unohdin nämä kurssipaikan pöydälle lähtiessämme ulos kuvausharjoituksia tekemään. No, sainpa nämä kuvattua kumminkin tuo herra Westin kanssa. Kyllä oli jännittävää päästä samaan kuvaan ja vähän jutustelemaan Stephenin kanssa, meinas vallan happi loppua kun niin jännitti!


Hämärtyvässä kesäillassa festareiden pääjuhlassa räpsäisimme Tiinan kanssa vielä parit hieman asiallisemmat kuvat lapasista. Tykkään ihan hirmuisesti näistä. :)

Malli: Splitbark
Lanka: Wollmeise DK
Puikot: 4.00 mm

11 kommenttia:

 1. Siis, eikö Steppe-setä ole riittävän asiallinen? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Köh, no ei! Koita siinä sit pysyä nahoissasi ja kuvata asiallisia ja vakavasti otettavia neulekuvia! Buahahahaaa! :D

   Poista
  2. Yeah, sinä ja Stephen - yhtä asiattomia kumpikin! :D

   Poista
 2. Onpa söpöt lapaset! Pirteät kanssa! :)

  VastaaPoista
 3. Hienot =) Mä oon kans joskus neulonut lapaset tuolla ohjeella ja ne on kyllä edelleen ihan lempparit.

  VastaaPoista
 4. Ihan huippua, että sun lapanen on ollut Stephenin kädessä - iiik!!
  Sanomattakin kai selvää, että tuo oranssi väri kruunaa kaiken.

  VastaaPoista
 5. Mahtavat lapaset ja mahtavat kuvat! :D

  VastaaPoista
 6. Kyllä on puikot ja langat oikeissa käsissä! kauniita ovat ja värit kohdillaan:)

  VastaaPoista