keskiviikko 5. lokakuuta 2016

Lokakuun viidentenä

Heinäkuisilta neulefestareilta tein hiukan lankahankintoja, mutta vasta nyt syksyn saapuessa päätin alkaa neuloa niitä pois. Festareilla oli mukana itselleni vielä tuntematon Ikke-puoti kauniine lankoineen ja kuituneen. En mitenkään voinut vastustaa kiusausta ostaa vyyhdillistä MCN sockia, joka siis sisältää sw merinoa, kashmiria ja nylonia.


Malliksi valikoin Heidin Alanderin suunnittelemat Arya-sukat. Festareilla näin testauksessa olevat keskeneräiset sukat tätä mallia ja päätin ottaa sukat käsittelyyn heti kun ohje on julkaistu. Arvelin, että kuvio saattaa hieman seota langan pieneen raidoitukseen. Kuvissa mallineule sotkeentuu pahemmin kuin "livenä". Pidin lankaa kuitenkin niin ihanaisena, että halusin yhdistää kauniin sukkamallin juuri tähän lankaan.


Ja kyllä olikin sujuvaa ja soljuvaa neulontaa. Mallineule oli aivan älyhelppo muistaa ulkoa jo muutaman toiston jälkeen ja lanka puolestaan oli mukavan pehmoista käsiteltäessä. Saahan nähdä kuinka kestää käyttöä sukissa sitten jatkossa. Käytin 0.25 mm isompia puikkoja, koska mallineule ei ollut järin joustava. Tämä vinkki kyllä mainitaan jo ohjeessakin. Näin ollen sukat sopivat kuin hanska käteen eikä neuloja voisi tyytyväisempi olla. :)

Malli: Arya by Heidi Alander
Lanka: Ikke MCN sock
Puikot: 2.25 mm

6 kommenttia:

 1. Kauniit! Lanka on varmaan herkkua!

  VastaaPoista
 2. Kauniit sukat ja ihana lanka. :)

  VastaaPoista
 3. Kauniit sukat ja upean värinen lanka!

  VastaaPoista
 4. Tosi nätit =) lanka ja malli sopii kyl nätisti yhteen mun mielestä!

  VastaaPoista
 5. Nam! Mä täällä vaan silittelen mun lanitiumin mcn-vyyhtejä. Niille kun pitäis löytyä ihan Täydellinen malli, aloituskynnys on miljoonan kilometrin korkuinen...

  VastaaPoista
 6. Ihanat! Mulla jonotuslistalla ja lankakin on jo ostettuna (Arwettaa, merinosukkalankaa). Näähän on tehtävä jo ihan nimensäkin takia (Game of Thrones- viittaus, oletan) ja lisäksi vielä ovat noin kauniit.

  VastaaPoista