sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Isänpäivänä

Itselleni hiukan epätyypillinen blogihiljaisuus katkaistaan nyt. Hiljaisuus ei tarkoita sitä, etteikö täällä neulottu olisi. Rukkikin on kaivettu neulehuoneen nurkasta takaisin olohuoneeseen ja juhlan kunniaksi aloitin kehräämään melko ihanaa keltaoranssia bfl-nylon kuitua.

Aikaisin pimenevät päivät ja meneillään oleva remontti asettavat myös pieniä haasteita valmistuineiden neuleiden kuvaamiselle. Ja täytyy myöntää, että joskus ei vaan jaksa. Noin niinkuin mitään ylimääräistä.


Lokakuussa bongasin Ravelrysta hurjan kauniit kasvisukat.
 Sukkia toverille mainostaessani minulle vinkattiin, että sukkien suunnittelijalla on kalistelu meneillään omassa Ravelry-ryhmässään.

Innostuin kasvisukkien neulomisesta siinä määrin paljon, että pyöräytin niitä peräjälkeen kaksi paria, malli oli sekä koukuttava että helposti modattavissa.


Sukat aloitetaan varpaista ja ohje on kirjoitettu magic-loopia ajatellen. Kantapää oli hurjan vekkuli, sekä kantapään alle tuleva osuus että kantalappu ovat molemmat vahvistettuja ja muoto on lähinnä ranskalainen.

Kummallekin sukalle on omat kaavionsa ja mallineule on varsin helppo muistaa ulkoa. En näiden kanssa nyt mitenkään kamalan pitkästi aikaa käyttänyt, aika nopeasti valmistuivat.


Leymus-KAL jatkuu vuoden loppuun saakka Frostbitesin podcast-ryhmässä. Eli menkäähän osallistumaan ja neulomaan upeita kasvisukkia. :)

Malli: Leymus
Puikot: 2.00 mm
Lanka: Väinämöinen (väri: antiikki)

7 kommenttia:

  1. Aivan ihanat sukat! Ihan kuin kultaiset viljantähkät kauniissa muodostelmassa. Kiinnostavan tuntuinen tuo ranskalaisen näköinen kantapää varpaasta neulottuna, pitääpä tutustua!

    VastaaPoista
  2. Kauniit sukat!
    Oli niin mukava tavata sinut messuilla! =)

    VastaaPoista