lauantai 31. joulukuuta 2016

Siv

Näin vuodenvaihteessa on hyvä palata hiukan ajassa taaksepäin ja muistella kulunutta kesää.

Heinäkuisilla neulefestareilla Heidin kanssa neuloimme ja kaffettelimme ja sain hipeltää Suuren Sukkakisan voittajaparia.


Kyllä vaan olikin aivan superkauniit sukat viljankeltaisessa värissään. Siinä hetken höpöteltyämme olinkin jo lupautunut testaamaan noiden huikeiden sukkien ohjeen.

Koskapa ohje julkaistiin uutukaisessa Laine Magazinessa, ei sukista sopinut huudella ennen lehden ensimmäistä numeroa täällä blogissakaan. Kuvat ovat olleet Heidin luvalla näkyvillä Ravelry-projektisivullani kesästä asti, ja nyt on lupa plokatakin ne täällä.


En ole ennen tällaista palmikkoa neulonutkaan, ainakaan kovin montaa kertaa. Sukkien ohje on selkeä ja hyvin kirjoitettu. Ei nämä ihan vasta-alkajalle ole helpoimmat mahdolliset, mutta pitäähän sitä haasteita olla. Palmikkokaavion ohjeistukset ja merkkien selitykset olivat niinikään selkeät ja hyvät, vaikkakaan ei tuota kuviota aivan äkkiä ulkoa opi.


Sukkiin korkkasin festareilta ostetun Väinämöis-vyyhdin. Väri on Eiku. Palmikko erottuu kauniisti muusta neuleesta ja mielestäni väri on niin nappiin kesän kanssa. Näitä sukkia oli mukava neuloa ulkona pihamajassa lämpöisenä kesäpäivänä. Aina kun nämä sukat ovat jalassani, muistan kesäpäivien lämmön, auringon, radiossa soineet tangot ja kansanradion, iltamyöhälle jatkuvan pehmeän valon ja ystävät.

Tämä nyt on aivan itsestäänselvää, mutta suosittelen ehdottomasti tätä mallia. Aivan ihanat sukat!

Malli: Siv by Heidi Alander
Lanka: Louhittaren Luola Väinämöinen
Puikot: 2.00 mm

4 kommenttia: