keskiviikko 18. tammikuuta 2017

Gathering Stripes

Joulun välipäivinä oli juttua toverin kanssa villapaitatarpeista. Päätettiin ottaa pienimuotoinen kalistelu rennolla otteella. Hetken mietin jo toista Westbourne-paitaa, mutta halusin päästä käyttämään jo tovin kaapissa marinoituneet vihreät Fabelit ja lisäksi halusin kokeilla jotain itselleni uutta mallia. Tämä Gathering Stripes on maannut kirjastossani jo jonkun aikaa. Nyt päätin tehdä sen pois kuleksimasta.

Plussaa tässä mallissa on tuo korkeampi kaulus. Oikeastaan kaikissa tekemissäni puseroissa on avara pääntie ja joskus kyllä paleltaa. Voin kertoa, että tämä päällä ei palella! Korkea kaulus nousee niskasta aukiollessaankin karvan verran ylemmäs ja näin ollen lämmittää vilukissaa. Pieniä muokkauksia tein paitaan. Koska olen laiska, en viitsinyt tehdä ohjeenmukaisia hihansuita ja helmaa, vaan neuloin molempiin 14 kerrosta ainaoikeaa ja päättelin.


Lisäksi pääsin puljaamaan jälleen kerran hihojen kanssa. Ehkä tässä voidaan nyt hiukan itseäkin syyttää, sillä minkäänkaltaista mallitilkkua (pthyi!) en viitsinyt tehdä. On näitä puseroita nyt ennenkin neulottu. Niin, ne hihat. Ihan hirmu isot olivat ohjeenmukaisella silmukkamäärällä. Ensimmäisen hihan tein kiltisti kuten ohje sanoi, ja voi video mimmoinen siitä tuli. Annoin hihan huilata hetken ja väkersin toisen hihan omalla ohjeella. Heti tuli parempi. Ei sitten muuta kuin toinen hiha purkuun ja uusiksi omilla nuoteilla. Ja kas, hyvät hihat, hyvä paita!

Kokonaisuus huomioiden ohje on varsin mainio ja selkeä. Ei voi valittaa. Olishan tuolla Veeralla vielä paita ja toinenkin jotka haluaisin neuloa. Ehkäpä aloitan nyt jo suunnittelun. Eikös niin sanota, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty?

Malli: Gathering Stripes
Lanka: Drops Fabel (vihreä) ja Regia 4-ply (valkoinen)
Puikot: 3.75 mm

10 kommenttia: