maanantai 19. helmikuuta 2018

Hunningolla

Jo edellisessä postauksessa marraskuussa (häpeän) valittelin luovan tauon pitämistä ja harventunutta postaustahtia. Tuolloin kerroinkin hävinneistä kuvista ja asia jäi jurppimaan ihan todella. Se ei suinkaan ole koko syy miksi bloggaaminen on ollut tauolla, mutta osin kyllä. Täällä kuitenkin nyt ollaan ja viis menneistä! Toivottavasti vielä joku sentään käy täällä lukemassa, ettei ihan tyhjille seinille tarvitse jorista.

Ennen joulua olin päättänyt lahjoa itseäni jollain ihanalla. Päädyin todella yllättäen paitasatsilliseen Lystig Yarnsin merinosinkkua. Olen jonkin verran neulonut tuota ihanaista lankaa, mutta en koskaan ennen paidallista. Päätin, että nyt vihdoin on pehmoisen luksuspaidan aika.


Jouluaaton aattona sitten pistin toimeksi. Ilmeisesti jonkinkaltaista edistystä on tapahtunut, sillä en jaksa enää kovin kauaa etsiskellä sitä täydellistä ohjetta, tai sitten ne löytyvät aiempaa nopeammin. Tälläkään kertaa en jaksanut etsiä kauaa, vaan nappasin silmää miellyttävän ohjeen ja pistin mallitilkun tulille (kyllä, luitte oikein).


Menipä kerrankin ihan nappiin tuo langan värin ja paidan mallin mätsäys. Hihojen kanssa jälleen kerran jouduin säätämään, jätin ne nyt kaksi kokoa pienemmiksi ja ovat juurikin hyvät. Aloitin koolla 46, mutta ahkeran sovittelun ansiosta huomasin, että koon 44 silmukkamäärät riittivät aivan hyvin. En halunnut paidasta kovinkaan löysää, enkä tehnyt ohjeessa annettuja a-linjamuotoiluja. Se kannatti, paidasta tuli todella hyvä näillä spekseillä. Huomasin kyllä muutaman päivän käytön jälkeen pientä venahtamista kainaloiden tienoilla, samoin helmassa. Mutta ei tuo nyt kovin vaarallista ole, eikä kokonaisuus näytä mitenkään huonolta omaan silmään.


Tykästyin tähän paitamalliin niin kovasti, että pistin jo seuraavan samanlaisen puikoille. Vain väri poikkeaa tästä ensimmäisestä. Sen verran ennakoin, että aloitin tällä kertaa koon 44 silmukkamäärillä ja mennään taas reippailla sovituksilla. Kun ei ole standardimallinen, niin näin se sitten menee. Olen aivan ääreest' tyytyväinen paitaan ja olen käytännössä asunut siinä sen valmistumisesta lähtien, niin ihana se on!

Malli: Painting by Katrin Schneider
Lanka: Lystig Yarns Merino Single
Puikot: 2.75 mm, 3.25 mm

6 kommenttia:

 1. Onkin nätti pusero, en ole tuosta langasta koskaan mitään neulonut

  VastaaPoista
 2. Mukavaa kun kirjoitit, kyllä täällä lukijoita riittää :)

  VastaaPoista
 3. Kaunis paita, tuo lanka sopii malliin todella hyvin!

  VastaaPoista
 4. Tuo on kyllä varmasti mainio peruspaidan ohje, olen sitä itsekin katsonut. Ihana tuli sun puserostakin!

  VastaaPoista
 5. Taas Super-Lotta vauhdissa! 😀 Mahtava lopputulos 😍😍

  VastaaPoista